După Gheboasă, Jandarmeria a amendat și trupa Paraziții și pe Macanache pentru concertele de la Untold

Data actualizării: Data publicării:
Screenshot 2023-08-08 164922
Foto: captură video UNTOLD

Patru artişti care au concertat la festivalul Untold de la Cluj-Napoca au fost amendaţi de jandarmi cu câte o mie de lei pentru că „au prezentat în concert cântece cu versuri care conţin un limbaj vulgar, licenţios sau rasist.”

„În urma analizării imaginilor şi înregistrărilor video din timpul festivalului Untold, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca a aplicat noi sancţiuni contravenţionale pentru 4 artişti, care au prezentat în concert cântece cu versuri care conţin un limbaj vulgar, licenţios sau rasist”, a anunţat Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca. 

Printre cei amendați sunt Cătălin Ștefan Ion – Cheloo și Bogdan Ionuț Pastacă – Ombladon de la Paraziții, dar și Macanache – Constantin-Bogdan Dinescu. Anterior, a fost amendat și trapperul Gabriel Gavriș, cunoscut sub numele de scenă Gheboasă.

Artiștii au fost sancţionați cu amendă în valoare de 1.000 de lei fiecare, conform art. 2, alin 1) din Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

„În continuare, ne reafirmăm angajamentul de a proteja drepturile şi libertăţile individuale ale tuturor persoanelor, indiferent de categoria socială sau etnică, atâta timp cât acestea respectă prevederile legale”, a transmis instituția.

După apariţia controverselor legate de concertul susţinut de trapperul Gabriel Gavriş, cunoscut sub numele de scenă Gheboasă, Jandarmeria Cluj s-a autosesizat şi l-a amendat pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora. De asemenea, în urma spectacolului susţinut la festivalul Untold a fost sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Jandarmeria Română a transmis, marţi seară, că sancţiunile aplicate de echipajele proprii nu sunt discriminatorii. Reacţia a venit după ce trapperul Gheboasă, amendat de Gruparea Mobilă Cluj-Napoca pentru prestaţia de la Untold, a acuzat instituţia de rasism.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri