Video Gheboasă le răspunde jandarmilor care l-au amendat: Reprezint țiganii. Ei nu văd ce se întâmplă în comentarii. E cel mai mare rasism

Data actualizării: Data publicării:
Screenshot 2023-08-08 221707
Gabriel Gavriș, trapperul cunoscut ca Gheboasă. Foto: captură video Untold

Trapperul Gabriel Gavriș, cunoscut sub numele de scenă „Gheboasă”, a spus că a primit amendă 1.000 de lei de la Jandarmeria din Cluj „pe ochi frumoși” și a fost reclamat la CNCD pentru piesa „Dă-i țiganca”, cântată la Untold, fără ca autoritățile să vadă ce se întâmplă în comentariile de pe Facebook, unde, susține acesta, „este cel mai mare rasism la adresa mea”. 

„Am primit amendă 1.000 de lei din partea Jandarmeriei de la Cluj, având în vedere faptul că, acolo, pe scena hip hop, au mai cântat și alți artiști care au avut versuri poate mai rele, poate la fel de rele ca ale mele, cu aceleași conotații sexuale. 

Cum să fac eu rasism, cum să nu suport eu țiganii? Eu iubesc țiganii, îi reprezint. Cum să spună că eu cânt împotriva țiganilor, împotriva romilor? 

Eu sunt singurul «black skin» (piele neagră - n.red) care a cântat acolo, sunt singurul țigan și nu au avut motiv să se ia de mine, dar Jandarmeria mi-a dat amendă pe ochi frumoși. Ei nu văd ce se întâmplă în comentarii pe Facebook, acolo unde toată lumea mă înjură, acolo este cel mai mare rasism la adresa mea. Sunt cuvinte jignitoare aduse la adresa mea de persoane puțin mai în vârstă, care nu mă cunosc. Asta se numește ură de rasă la adresa mea. 

Mi-au făcut plângere la Consiliul de Combatere a Discriminării pentru piesa «Dă-i țiganca», pe care am cântat-o la Untold. E posibil așa ceva?! Mi se pare revoltător ca doar eu să primesc amendă 1.000 de lei, pe care, bineînțeles, nu o s-o plătesc. O să merg în instanță. Deja am și un avocat”, a spus Gabriel Gavriș într-un video pe TikTok.

@gheboasa11 #sustingheboasa ♬ sunet original - Emil Gabriel

Jandarmeria Cluj anunţă că, după apariţia controverselor legate de concertul susţinut de Gheboasă la festivalul Untold, s-a autosesizat şi l-a amendat pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora. De asemenea, a fost sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). 

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri