Schimbare importantă pe piaţa cafelei, care va influenţa preţul la Starbucks

Data actualizării: Data publicării:
Travel Destination Berlin: Cafes
BERLIN, GERMANY - MAY 04: A fresh cappuccino sits on a table at Bonanza Coffee cafe in Prenzlauer Berg district on May 4, 2015 in Berlin, Germany. Berlin is among Europe's most popular urban tourist destinations and the city offers a rich cafe and coffee culture. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Preţul cafelei a atins cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani şi cinci luni. Este efectul realului brazilian care a continuat să se deprecieze în raport cu dolarul, ceea ce a crescut atractivitatea vânzărilor la export unde preţul este în moneda americană, transmite Bloomberg.

Travel Destination Berlin: Cafes
FOTO: Getty Images

De la sfârşit de 2016 şi până în prezent, cotaţia cafelei a scăzut cu 19 procente, în timp ce realul brazilian s-a depreciat cu 17%.

În plus, potrivit analiştilor, producţia de cafea a Braziliei, cel mai mare producător şi exportator mondial, va atinge un nivel record anul acesta, ceea ce va influenţa de asemenea preţul cafelei.

Iar aceasta este o veste bună pentru companii precum Starbucks, cel mai mare lanţ de cafenele din lume, şi Nestle, care produce mărcile Nescafe şi Nespresso.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri