Sari la conținut

Romgaz își separă înmagazinarea gazelor

Activitatea de înmagazinare gaze naturale va fi separată din 1 aprilie şi va fi desfăşurată în cadrul unei filiale deţinute de Romgaz.

Compania de stat Romgaz a anunţat marţi că, începând din 1 aprilie, va deveni operaţională filiala care va gestiona activitatea de înmagazinare a gazelor naturale.

Filiala poartă denumirea de SNGN Romgaz SA – Filiala de Înmagazinare Gaze Naturale Depogaz Ploieşti SRL.

Astfel, începând din 1 aprilie 2018, în baza unei directive europene, preluată în legea energiei electrice şi a gazelor naturale, activitatea de înmagazinare va fi separată de Romgaz şi va fi desfăşurată în cadrul unui operator de înmagazinare, o filială, în care SNGN Romgaz este asociat unic.

”Înfiinţarea acestei filiale, în accepţiunea Romgaz, va răspunde cerinţelor actuale ale pieţei printr-o mai mare flexibilitate şi va permite optimizarea activităţii de înmagazinare prin gestionarea mai eficientă a resurselor implicate. Înmagazinarea subterană a gazelor naturale are un rol major în asigurarea siguranţei în aprovizionarea cu gaze naturale, facilitând echilibrarea balanţei consum - producţie internă - import de gaze naturale, prin acoperirea vârfurilor de consum cauzate în principal de variaţiile de temperatură în scopul obţinerii de avantaje tehnice şi economice”, se arată în comunicat.

Filiala va prelua operarea depozitelor de înmagazinare aflate în concesiunea Romgaz, va opera activele care contribuie la desfăşurarea activităţii aflate în proprietatea Romgaz şi va prelua, în totalitate, personalul care desfăşoară activitatea de înmagazinare din cadrul companiei de stat, beneficiind de toate prevederile contractului colectiv de muncă în vigoare la nivelul Romgaz.