Hotărârea de Guvern privind aprobarea privatizării CFR Marfă va fi publicată miercuri în Monitorul Oficial

Data publicării:
CFR Marfa-MFAX-8

Grupul Feroviar Român are la dispoziţie 60 de zile în care trebuie să achite cele 202 milioane de euro, contravaloarea pachetului de 51% din acţiunile CFR Marfă.

"Am semnat forma de publicare a deciziei privind privatizarea CFR Marfă în Monitorul Oficial. De azi în 60 de zile trebuie plătită suma convenită", a declarat Victor Ponta în cadrul unei emisiuni televizate.

În plus, premierul s-a arătat deranjat de modul în care a fost convocată şedinţa Consiliului Superior de Apărare a Ţării, în care subiectul principal de discuţie a fost privatizarea CFR Marfă. Preşedintele Traian Băsescu a criticat, atunci, absenţa premierului de la şedinţa CSAT pe care chiar Victor Ponta o solicitase.

Nu putem lăsa statul să funcţioneze după cum pleacă premierul împreună cu bona în vacanţă, la Miami. Mergea şi el la Neptun şi ne vedeam repede”, a spus şeful statului la momentul respectiv.

Răspunsul premierului a venit astăzi: "Preşedintele minte când spune că am cerut convocarea de urgenţă a CSAT. Noi am cerut ca la prima şedinţă ordinară să fie înscrisă pe lista subiectelor şi privatizarea CFR Marfă. Să mă pândeşti să plec ca să faci un CSAT în care nu decizi nimic, mi se pare lipsă de respect pentru o instituţie (...), mi se pare la mintea copiilor".

La şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, întrunit de urgenţă pe 2 august, a fost discutată situaţia privatizării CFR Marfă fără însă a se lua vreo decizie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri