Orban: Așteptăm următoarele cereri pentru șomajul tehnic. Am prevăzut bani în buget pentru a face față unor cereri și mai mari

Data actualizării: Data publicării:
tanar aflat in somaj
Foto: Guliver / Getty Images

"Avem acordul Comisiei Europene pentru decontarea unor părți importante din sumele pentru acordarea șomajului tehnic din fonduri europene",a declarat joi premierul Ludovic Orban. Șeful Executivului a mai precizat că în prima lună au fost solicitări de aproape 600.000 de cereri pentru șomajul tehnic, iar Guvernul a prevăzut bani în buget pentru a face față unor cereri și mai mari.

"Avem provocări în fiecare minut, în fiecare oră. Evident, apărarea sănătății și protejării oamenilor cu măsuri care nu au mai existat până acum, dar iată că aceste măsuri au dat roade. Al doilea lucru care mă preocupă și îmi consumă toată energia este planul de relansare economică. Este fundamental după ce ne vom obișnui cu virusul. E foarte important ca economia să repornească, să punem în practică măsuri care să suștină mediul de afaceri și angajații în activitatea economică. 

Sunt foarte atent ce se întâmplă în Europa, în SUA și în alte țări. Multe măsuri luate trebuie să fie coordonate cu măsurile de la nivel european. Trebuie să ținem cont de deciziile de la nivelul european.

Pentru prima lună au fost solicitări de aproape 600.000 de persoane care beneficiază de această indemnizație de șomaj tehnic și 60.000 pentru alte categorii, cluburi sportive, alte indemnizații stabilite. Așteptăm următoarele cereri. Am prevăzut bani în buget pentru a face față unor cereri și mai mari. Avem acordul Comisiei Europene pentru decontarea unei părți impotante din sumele care au fost alocate pentru plata șomajului tehnic din fonduri europene in limita a 320 de milioane de euro", a declarat Ludovic Orban.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri