Angajații Ford Craiova, din nou în șomaj tehnic din cauza crizei semiconductorilor

Data actualizării: Data publicării:
muncitoare la ford craiova conducand un utilaj
Marea majoritate a muncitorilor de la Ford Craiova sunt trimiși pentru o săptămână în șomaj tehnic Foto arhivă: Profimedia Images

Criza de pe piața semiconductorilor îi trimite, din nou, pe angajații Ford Craiova în șomaj tehnic. Săptămâna aceasta, vor sta acasă și vor fi plătiți cu 78 la sută din salariu. Va lucra doar personalul indispensabil.

Problema persistă încă de anul trecut. De atunci, producția în fabrica din Craiova a fost oprită de mai multe ori. Ultima dată - în mai, când, tot din cauza crizei semiconductorilor, compania a lăsat acasă, timp de o săptămână, mare parte din angajați.

Ford a investit aproximativ 2 miliarde euro la Craiova şi a produs peste un milion de vehicule şi peste 1,5 milioane de motoare de la preluarea acesteia în 2008. În prezent, fabrica Ford din Craiova produce în paralel modelul Puma, care e cel mai bine vândut SUV de clasa mică la nivel european, modelul EcoSport, dar şi motorul de 1.0 l EcoBoost.

Ford a anunţat în martie că producţia SUV-ului de clasă mică Ford EcoSport se va încheia până la finalul acestui an, deoarece fabrica de la Craiova se va concentra tot mai mult pe un viitor construit pe producţia de vehicule comerciale şi electrice.

În data de 14 martie, compania Ford a anunţat că joint-venture-ul Ford Otosan va prelua uzina Ford din Craiova, începând cu al treilea trimestru din 2022, în urma unui transfer de proprietate.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri