Prima de carieră va ajunge la peste 300.000 de angajați din educație în luna octombrie

Data publicării:
femeie care tine bani in mana
Peste 300.000 de angajaţi din sectorul educaţie vor beneficia de alocare financiară suplimentară de 427 milioane lei. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, susține că, spre sfârşitul lunii octombrie, peste 300.000 de angajaţi din Educaţie vor primi prima de carieră didactică pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, în valoare de 1.500 de lei, respectiv prima de carieră profesională pentru personalul nedidactic, de 500 de lei.

Adrian Câciu a scris, marţi, într-o postare pe Facebook, că, în luna octombrie, peste 300.000 de angajaţi din sectorul educaţie vor beneficia de alocare financiară suplimentară de 427 milioane lei pentru: prima de carieră didactică pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, în valoare nominală de 1.500 de lei/persoană şi prima de carieră profesională pentru personalul nedidactic, în valoare nominală de 500 de lei/persoană.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Acest tip de sprijin se va acorda în conformitate cu prevederile OUG 58/2023, estimarea noastră fiind că banii vor ajunge la personalul din educaţie în perioada 20-27 octombrie”, a precizat el.

Cardurile pentru alimente vor fi încărcate cu o nouă tranşă de 250 de lei

Câciu a adăugat că, tot în luna octombrie, vor fi alimentate cardurile pentru alimente cu o nouă tranşă de 250 de lei pentru peste 2,5 milioane de persoane eligibile în programul Sprijin pentru România, estimarea fiind că, în 15 octombrie, cardurile vor fi alimentate.

„La acest moment aşteptăm alimentarea conturilor MIPE de către Ministerul de Finante pentru implementarea cu succes şi la timp a acestor măsuri asteptate de români şi asumate de către Guvernul României”, a menţionat ministrul Proiectelor Europene.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri