Video Elevi înghesuiți în microbuzul școlar. "Se întâmplă!", spune directorul școlii. Primăria a fost amendată cu 9.000 de lei

Data publicării:
elevi inghesuiti microbuz
Sursa: captură video Sursa de Vest SdV

Microbuz școlar umplut până la refuz cu elevi, într-o comună din Timiș. Pentru că nu mai aveau loc pe scaune, copiii au fost puși să stea în picioare. Directorul școlii spune că sunt zile în care sunt foarte mulți elevi la navetă, iar șoferilor li se face milă să-i lase să meargă pe jos. După ce imaginile au devenit publice, Primăria Dumbrăvița a fost amendată cu 9.000 de lei pentru că nu avea licență pentru fiecare mijloc de transport în parte.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Imaginile au fost filmate în parcarea școlii din Dumbrăvița, județul Timiș, înainte ca elevii să fie duși spre case. În microbuzul școlar cu 14 locuri au fost înghesuiți aproximativ 30 de elevi. Cu ghiozdanele în spate, copiii și-au făcut cu greu loc.

Conducerea școlii spune că sunt zile în care foarte mulți elevi au nevoie de acest transport spre case, dar sunt și zile în care cererea nu este atât de mare, așa că este greu să aproximeze de câte microbuze ar avea nevoie. 

"Se întâmplă! Sunt zile în care, într-adevăr, sunt mai multi copii la navetă din diferite motive. Nu pot părinții să vină să-i ia și atunci se întâmplă să fie și peste numărul de locuri pe scaune. Legal nu pot să meargă, dar și șoferului îi este greu să îi lase să meargă pe jos. Fiecare șofer face cel putin două drumuri. Dacă ar face mai multe, nu ar mai ajunge la program.", a declarat pentru Digi24 directorul Școlii Gimnaziale Dumbrăvița, Adrian Nicola.

Joi, Primăria din Dumbrăvița a fost amendată cu 9.000 de lei, după ce polițiștii au descoperit că instituția nu avea licență de transport pentru fiecare vehicul în parte:

"Vehiculul a fost oprit în trafic pentru control, polițiștii constatând că operatorul de transport nu deținea copia conformă de pe certificatul de transport în cont propriu.", a declarat pentru Digi24 purtătorul de cuvânt al IPJ Timiș, Andreia Jerdea. 

În acest moment, Școala Gimnazială Dumbrăvița, din județul Timiș, are 3 microbuze școlare.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri