Foto "Mica mea iubire zboară acum cu îngerii". Durere fără margini la școala din Texas, unde părinții și-au identificat copiii uciși

Data actualizării: Data publicării:
atac-texas-scoala-profimedia5
19 copii și doi adulți, uciși într-o școală din Texas

Nouăsprezece copii și doi profesori au fost uciși de un tânăr de 18 ani care a deschis focul într-o școală primară din Texas. Atacul a avut loc marți la școala elementară Robb din Uvalde, Texas. Între timp, au început să fie făcute publice detalii tulburătoare despre victime.

Atacul de la școala Robb este considerat cel mai puternic după masacrul de acum zece ani de la școala din Sandy Hook când 26 de persoane, majoritatea copii cu vârste între 5 și 10 ani, au fost ucise.

Atacatorul din Texas a fost identificat. El este Salvador Ramos, în vârstă de 18 ani. A intrat în școală cu două arme și a trecut din clasă în clasă, unde a tras asupra tuturor celor pe care i-a găsit.

salvador-ramos-atacator-texas-skynews
Atacatorul, Salvador Ramos, a fost ucis de polițiști. FOTO: Sky News

El a fost ucis de polițiști.

Salvador Ramos își cumpărase armele de ziua lui, când a împlinit 18 ani, de la un magazin din Uvalde.

"Acesta a fost primul lucru pe care l-a făcut la vârsta de 18 ani", a spus un senator de Texas.

Anchetatorii verifică dacă Ramos a postat pe Instagram fotografii cu armele pe care le-a folosit în atac și dacă a postat mesaje în care să facă aluzii despre ce avea să facă.

Primele informații despre victime

Anchetatorii încep să identifice victimele, până acum fiind date publicității informații despre o profesoară și mai mulți copii.

Eva Mireles era profesor pentru elevii de clasa a patra. Ea are o fiică, era căsătorită cu un polițist și a fost educatoare timp de 17 ani, se arată pe site-ul școlii.

Eva 8
Profesoara Eva Mireles, una dintre victimele atacului. FOTO: CNN

Uziyah Garcia, în vârstă de opt ani, a fost identificat de familia sa ca fiind unul dintre copiii uciși în atacul cu împușcături la școală.

"Cel mai dulce băiețel pe care l-am cunoscut vreodată", a declarat bunicul lui Garcia, Manny Renfro, pentru Associated Press, citată de The Guardian. "Nu spun asta doar pentru că era nepotul meu."

Renfro a spus că Uziyah l-a vizitat ultima dată în San Angelo în vacanța de primăvară. "Începusem să jucăm fotbal împreună, îl învățasem câteva strategii. Un băiețel atât de rapid, putea prinde o minge atât de bine", a povestit bătrânul.

O altă victimă este Xavier Javier Lopez.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Era doar un băiețel iubitor de 10 ani, care se bucura de viață, fără să știe că această tragedie avea să se întâmple astăzi. Era foarte vesel, i plăcea să danseze cu frații săi, cu mama lui. Acest lucru ne-a devastat pe toți.", a spus Lisa Garza, mătușa copilului.

Femeia a adăugat că mama băiatului fusese cu el la școală pentru o festivitate de premiere, cu doar câteva ore înainte de atac, fără să bănuiască faptul că va fi ultima oară când îl va vedea.

Un alt copil ucis este Amerie Jo Garza, în vârstă de 10 ani, care a fost identificată de familie. Tatăl ei, Angel Garza, a declarat pentru ABC News că fetița tocmai împlinise 10 ani pe 10 mai.

"Vă mulțumesc tuturor pentru rugăciuni și ajutor în încercarea de a-mi găsi copilul. Mica mea iubire zboară acum sus cu îngerii de deasupra. Vă rog să nu luați viața ca fiind ceva de la sine înțeles. Îmbrățișați-vă familia. Spuneți-le că îi iubiți. Te iubesc Amerie Jo. Ai grijă de fratele tău mai mic pentru mine.", este mesajul emoționant transmis de tatăl fetiței.

În atac a murit și Jose Flores, în vârstă de 10 ani.

"Era un băiețel foarte fericit. Își iubea părinții... și îi plăcea să râdă și să se distreze", a povestit despre el unchiul lui, Christopher Salazar. Copilului îi plăcea să joace baseball și avea doi frați și o soră, conform rapoartelor.

Între timp, la Spitalul Universitar din San Antonio au fost aduse în stare critică o fată de 10 ani și o femeie de 66 de ani.

Alte două fete, de 9 și respectiv 10 ani sunt în stare bună.

La școala unde a avut loc atacul învață aproximativ 600 de elevi cu vârste cuprinse între cinci și 11 ani.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri