Baie de sânge într-un kibbutz din Israel. Peste 100 de cadavre au fost descoperite într-o comunitate de lângă Gaza, după asaltul Hamas

Data actualizării: Data publicării:
Soldați israelieni
Armata israeliană vrea să-şi extindă operaţiunile în Rafah pentru a "elimina orice terorist care încearcă să facă rău". FOTO: Profimedia Images

Peste 100 de cadavre au fost descoperite în kibbutz-ul israelian Be’eri, în condițiile în care tot apar detalii șocante cu privire la ororile comise de teroriștii Hamas după atacul lansat în weekend împotriva Israelului, relatează CNN.

Be’eri, o comunitate de fermieri autosuficientă, care are în jur de 1.000 de membri și se află chiar în apropiere de Fâșia Gaza, a fost unul dintre primele locuri lovite de teroriștii care au pătruns peste graniță la începutul zilei de sâmbătă.

Un număr mare de civili au fost uciși sau luați ostatici, conform autorităților israeliene și a imaginilor video.

Teroriștii înarmați până-n dinți au ajuns în kibbutz pe motociclete în jurul orei 7 dimineața, la doar o jumătate de oră după ce au reușit să treacă zidul de graniță dintre Gaza și Israel.

A urmat o baie de sânge, scrie CNN. Imaginile video îi arată pe militanți scoțând trei corpuri dintr-o mașină înainte de a fura vehiculul și a demara spre nord. Imaginile video au fost obținute cu ajutorul unei camere de supraveghere din Be’eri. Conform geolocalizării CNN, imaginile au fost surprinse într-o intersecție din partea de nord-est a kibbutz-ului.

Într-un alt clip video apar teroriști care capturează cinci civili israelieni. Alți patru apar morți pe pământ în apropiere, într-un alt clip video.

Locuitorii îngroziți ai comunității au declarat pentru televiziunile locale că atacatorii au mers din ușă în ușă încercând să spargă locuințele și să pătrundă în ele.

Dintre cele 107 de cadavre descoperite după atac, majoritatea aparțin locuitorilor kibbutz-ului, deși unii dintre cei uciși sunt membri ai forțelor de securitate.

Kibbutz-urile din Israel

În mod tradițional așezăminte agrare, kibbutz-urile au devenit o formă populară de asociere și trai în primii ani de la fondarea statului Israel – fondate pe idealul traiului într-o comunitate bine sudată și pe activități agricole.

În jur de 125.000 de israelieni locuiesc în kibbutz-uri astăzi, conform Agenției Evreiești pentru Israel. În jur de 250 de astfel de comunități există pe tot teritoriul Israelului.

Armata israeliană a transmis, luni, că Be’eri a fost „lovit foarte puternic”.

Israelul, zguduit de ororile comise de teroriștii Hamas

Atacul împotriva comunității de la Be’eri a venit cam în același timp cu cel de la un festival de muzică, Nova, la doar câțiva kilometri sud. Teroriștii au pătruns acolo și au tras fără discernământ în toți cei pe care i-au văzut, jefuindu-le apoi cadavrele.

Peste 260 de cadavre au fost găsite, ulterior, în timp ce mulți alți participanți au fost răpiți și aduși în Gaza.

Un număr mare de alte orașe și localități aproape de granița cu Gaza au fost țintite în primul val de violențe al asaltului Hamas – inclusiv Ofakim, Sderot, Yad Mordechai, Kfar Aza, Yated sau Kissufim.

Autoritățile israeliene estimează că până la 1.000 de teroriști Hamas au pătruns în Israel din Gaza, iar numărul deceselor a crescut puternic de-a lungul weekend-ului, după ce Israelul a preluat inițiativa și a bombardat zona.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri