COVID-19 este a treia cauză de deces în Statele Unite: Peste 173.000 de americani au murit într-o jumătate de an

Data publicării:
coronavirus femeie cu mască
Foto: Profimedia Images

COVID-19 a devenit a treia cauză de deces în Statele Unite, în condițiile în care elevii urmează să se întoarcă la școală, iar experții sanitari sunt îngrijorați cu privire la scăderea numărului de teste dublată de o creștere a numărului de cazuri, relatează CNN.

O boală care nici măcar nu exista în urmă cu an a infectat peste 5,4 milioane de americani și a ucis peste 170.000. Statele Unite au avut, în medie, mai mult de 1000 de decese provocate de noul coronavirus pe zi în ultimele trei săptămâni.

„COVID-19 este acum a treia cauza de decese în Statele Unite, înaintea accidentelor, rănirilor, bolilor pulmonare, diabetului, bolii Alzheimer și multor altor cauze”, a spus dr. Thomas Frieden, fost director al Centrului pentru Prevenția și Controlul Bolilor.

Coronavirusul se răspândește cu viteză peste tot în SUA, în condițiile în care numărul de teste scade, însă numărul de cazuri continuă să rămână ridicat. Numărul de teste zilnice a scăzut cu o medie de 68.000, comparat cu numărul din luna iulie.

15 state au făcut mai puțin teste în această săptămână decât în cea trecută, însă rata pozitivării continuă să fie mai crescută decât cea recomandată – 5% în 30 de state.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri