Dennis Rodman vrea să meargă în Rusia ca să ajute la eliberarea lui Brittney Griner. „Îl știu prea bine pe Putin”

Data actualizării: Data publicării:
Dennis Rodman
Rodman vrea să zboare la Moscova săptămâna aceasta, pentru a o ajuta pe Griner, care a fost condamnată la nouă ani de închisoare de către un tribunal rus, pentru trafic de canabis. Foto: Profimedia Images

Fostul star NBA Dennis Rodman a anunțat că vrea să se deplaseze în Rusia pentru a obține eliberarea jucătoarei americane de baschet Brittney Griner, potrivit NBC News.

Potrivit sursei respective, Rodman a afirmat că speră să zboare la Moscova săptămâna aceasta, pentru a o ajuta pe Griner, care a fost condamnată la nouă ani de închisoare de către un tribunal rus, pentru trafic de canabis.

„Am primit permisiunea să merg în Rusia să o ajut pe această fată”, a declarat Rodman pentru NBA. „Încerc să merg acolo săptămâna aceasta”, a adăugat el, fără să dea prea multe detalii.

Dennis Rodman
Fostul baschetbalist l-a întâlnit pe Vladimir Putin în 2014, la Moscova, descriindu-l drept „foarte cool”. Foto: Profimedia Images

Într-o declaraţie pentru AFP, un înalt oficial din guvernul lui Joe Biden şi-a exprimat îngrijorarea că „orice lucru care nu intră în continuarea negocierilor prin canalul stabilit este probabil să complice şi să împiedice eforturile de eliberare”.

Dennis Rodman, în vârstă de 61 de ani, cvintuplu campion al NBA, nu se află la prima sa lovitură geopolitică. El a fost un apropiat al liderului nord-coreean Kim Jong-un şi a vizitat de mai multe ori această ţară izolată.

Dennis Rodman și eliberarea unui prizonier american din Coreea de Nord

Deși Rodman a spus în 2014 despre prizonierul american Kenneth Bae, care era închis în Coreea de Nord, că își merită pedeapsa, acesta din urmă și-a exprimat aprecierea pentru faptul că baschetbalistul s-a implicat în cazul său, potrivit The Guardian. „Îi mulțumesc lui Dennis Rodman pentru că a fost un catalizator al eliberării mele”, a spus Bae pentru CNN în 2016. „A adus atenție asupra suferinței mele”.

Rodman a fost şi în Singapore, în 2018, în timpul summit-ului dintre Kim Jong-un şi fostul preşedinte american Donald Trump. Fostul baschetbalist l-a întâlnit pe Vladimir Putin în 2014, la Moscova, descriindu-l drept „foarte cool”, scrie Agerpres.

Kim Jong-un Dennis Rodman
Dennis Rodman a avut o relație apropiată cu liderul nord-coreean Kim Jong-un şi a vizitat de mai multe ori Coreea de Nord. Foto: Profimedia Images

Cu toate că are o relație mult mai apropiată cu Kim, Rodman a exprimat încredere despre o posibilă discuție cu președintele rus. „Îl știu prea bine pe Putin”, a spus baschetbalistul american.

Considerată una dintre cele mai bune jucătoare de baschet din lume, Brittney Griner, în vârstă de 31 de ani, a fost arestată în februarie, la Moscova, după ce în bagajele sale a fost descoperit un vaporizator care conţinea lichid pe bază de canabis.

De la arestarea sa, Moscova şi Washingtonul au discutat despre un posibil schimb de prizonieri, în ciuda tensiunilor legate de invadarea Ucrainei de către Rusia.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
A murit un nume uriaș al României. Lasă în urmă multă tristețe, însă numele lui Rodion Gheorghiță va dăinui...
Digi FM
Rețeta specială de sarmale a Nadiei Comăneci. Ce bucate tradiționale face fosta gimnastă de Paște: „Am...
Pro FM
Dua Lipa și iubitul ei, Callum Turner, fotografiați pe străzile din New York. Cei doi nu-și pot ține mâinile...
Film Now
Adevărul despre viața lui Johnny Depp, la aproape doi ani de la procesul cu Amber Heard: „Nu există...
Adevarul
Locul fascinant de la malul Dunării care atrage ca un magnet turiștii: „Atâția bujori înfloriți nu am văzut...
Newsweek
De unde vine expresia „pe vremea lui Pazvante Chioru"? Ce înseamnă? Legătura cu haiducul Iancu Jianu
Digi FM
Mihai Mărgineanu, șocat de ce a văzut în Vama Veche, în mini-vacanța de 1 Mai: „Voi știți ce mai fac copiii...
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15...
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea...
Film Now
Fiica cea mare a lui Bruce Willis, noi dezvăluiri despre starea de sănătate a actorului: „Ce mi se pare...