Franța și România semnează mâine un acord privind creşterea exporturilor de grâne ucrainene (ministru francez)

Data publicării:
Recoltă de cereale.
Recoltă de cereale. Foto: Profimedia Images

Ministrul francez al transporturilor, Clement Beaune, a anunțat că va semna luni un acord cu România pentru a creşte exporturile de grâne ucrainene către ţările în curs de dezvoltare, îndeosebi în zona Mediteranei.

„Mâine, voi semna un acord cu România care va permite Ucrainei să scoată şi mai multe cereale... către Europa şi ţările în curs de dezvoltare, în special în (ţările din) Mediterană, care au nevoie (de grâne) pentru hrană”, a declarat Clement Beaune duminică la postul de televiziune LCI, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

El a adăugat că acordul include exporturi realizate pe cale terestră, maritimă şi fluvială.

Ministerul Agriculturii de la Kiev a estimat recent că exporturile de produse agricole ale ţării ar putea creşte la 6 - 6,5 milioane de tone în octombrie, dublu faţă de volumele din iulie, în urma redeschiderii graduale a porturilor ucrainene.

De la începerea invaziei ruseşti, exporturile de cereale ale Ucrainei au scăzut semnificativ, pentru că porturile de la Marea Neagră, principala rută pentru livrările de cereale ucrainene, au fost închise de o blocadă rusească, ceea ce a împins în sus preţurile mondiale la alimente şi a provocat temeri că vor exista întreruperi în aprovizionarea cu alimente în ţări din Africa şi Orientul Mijlociu.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri