În ultimul interviu înainte de călătoria care i-a adus moartea, actorul Julian Sands povestise că văzuse „lucruri înfricoșătoare”

Data actualizării: Data publicării:
julian sands
Julian Sands a dispărut în ianuarie în timpul unei drumeții și a fost găsit mort la sfârșitul lunii iunie. FOTO: Profimedia Images

Actorul Julian Sands, ale cărui rămășițe umane au fost găsite în munți unde la începutul anului plecase într-o expediție pe cont propriu, povestise în ultimul interviu pe care îl dăduse înainte de a începe călătoria că văzuse „lucruri înfricoșătoare” pe munte.

Julian Sands vorbise în ultimul interviu dat în Marea Britanie despre sentimentul înfiorător pe care l-a trăit atunci când în călătoriile sale în munți descoperise rămășițe umane, scrie The Guardian.

Actorul era pasionat de alpinism și se aventura mai mult singur în călătoriile în munți. „Colegii cu care obișnuiam să urc, nu mai merg pe munte”, din cauza vârstei sau pentru că schimbările climatice au făcut ca terenul să fie instabil, spunea el. „Dacă nu ai cu adevărat dorința, concentrarea pentru a urma un traseu, dacă nu ești dedicat total, devine mult mai periculos. Am găsit lucruri înfricoșătoare pe munți, când știi că ești într-un loc în care mulți oameni și-au pierdut viața, fie că este pe Eiger sau în Anzi. S-ar putea să întâlnești rămășițe umane și asta poate fi înfricoșător.”, spunea el.

Alpinismul este despre „liniște” și „regăsire”, afirma el.

Sands povestea că preferă peisajul și fauna sălbatică din munți în locul întâlnirilor mondene din Los Angeles. Într-un interviu pentru The Guardian în 2020, Sands spunea că cel mai fericit este „aproape de un vârf de munte într-o dimineață rece”.

Sands a dispărut pe 13 ianuarie în timpul vremii nefavorabile din zona Baldy Bowl din Munţii San Gabriel. Căutările aeriene şi terestre au fost îngreunate, deoarece California a fost lovită de furtuni, precum şi de condiţii de gheaţă şi de ameninţarea avalanşelor. 

În luna iunie, rămășițe umane au fost găsite în munţii din California, iar poliția a confirmat ca fiind cele ale actorului britanic Julian Sands. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri