MAE: Suntem șocați de explozia de la spitalul din Gaza. Responsabilitatea trebuie să fie clar stabilită

Data actualizării: Data publicării:
Screenshot 2023-10-18 094116
Sute de persoane au murit într-un bombardament asupra spitalului Ahli Arab din Gaza. Foto: @VKFAN18KING/ Twitter

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, miercuri, pe Twitter, că este „șocat și profund întristat de explozie și pierderea de vieți nevinovate la spitalul Al Ahli Arab din Gaza”. MAE face un apel ca infrastructura civilă să fie protejată iar „responsabilitatea trebuie să fie clar stabilită”. 

„Șocați și profund întristați de explozie și pierderea de vieți nevinovate la spitalul Al Ahli Arab din Gaza. Toți civilii și infrastructura civilă trebuie să fie protejate în orice moment. Dreptul internațional umanitar trebuie să fie respectat. Responsabilitatea trebuie să fie clar stabilită”, arată mesajul MAE pe Twitter. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Comunitatea internaţională a condamnat atacul de marţi asupra unui spital creştin din Gaza în care şi-au pierdut viaţa sute de oameni, atac despre care forţele armate israeliene afirmă că este rezultatul unui tir de rachetă eronat al organizaţiei Jihadul Islamic, dar care este atribuit Israelului de către mişcarea palestiniană Hamas, transmit agenţiile de presă. 

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri