Al Jazeera emite şi din Statele Unite

Data publicării:
aljazeera

Au fost angajaţi numeroşi jurnalişti americani de televiziune veterani, precum John Seigenthaler, Joie Chen, Antonio Mora și Sheila MacVicar.

Al Jazeera America promite un program de ştiri bine alcătuit, în contrast cu alte posturi concurente, unde predominante sunt talk-showurile. Al Jazeera va transmite ştiri, emisiuni şi documentare timp de 14 ore pe zi.

Televiziunea cu sediul central în Qatar s-a străduit timp de 10 ani să pătrundă în spaţiul american şi a reuşit acest lucru abia după ce a cumpărat postul Current TV al fostului vicepreşedinte al Statelor Unite, Al Gore. În afara de biroul de la New York, unde sunt şi studiourile, Al Jazeera deţine alte 11 birouri în marile oraşe americane.

Rămâne de văzut daca Al Jazeera va reuşi să pătrundă în inimile americanilor, mai ales că postul din Qatar trage încă ponoasele imaginii din anii de început, în care difuza comunicatele video ale Al Qaida, în ciuda creșterii credibilității sale jurnalistice ulterioare, mai ales din 2011, în timpul Primăverii Arabe.

La nivel global, Al Jazeera se recepţionează în 130 de ţări, ajungând în peste 260 de milioane de locuinţe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri