Video&Foto Familia corespondentului Al-Jazeera în Gaza a fost ucisă în bombardament. Imagini sfâșietoare cu jurnalistul care își identifică rudele

Data actualizării: Data publicării:
jurnalistul al jazeera din gaza chemat sa isi identifice rudele
Familia corespondentului Al-Jazeera în Gaza a fost ucisă în bombardament. FOTO Profimedia Images

Familia principalului corespondent al Al-Jazeera în Gaza a fost ucisă în urma bombardamentelor de ieri. Jurnalistul și-a pierdut fiul, fiica, soția și nepotul. Imagini cu un puternic impact emoțional îl arată pe șeful biroului Al Jazeera în timp ce își duce nepotul fără viață în brațe și îi identifică la morgă pe cei dragi. Postul Al jazeera condamnă ferm uciderea familiei în urma atacurilor israeliene.

Familia principalului corespondent al Al-Jazeera în Gaza a fost ucisă într-un atac israelian, a anunţat miercuri canalul de ştiri cu sediul în Qatar, transmite AFP.

Soţia şi cei doi copii ai jurnalistului Wael al-Dahdhou, care lucrează pentru canalul panarab, au fost ucişi în urma unei lovituri asupra taberei de refugiaţi Nuseirat din Fâşia Gaza, bombardată neîncetat de Israel de la atacul sângeros comis de mişcarea palestiniană Hamas pe teritoriul său, la 7 octombrie.

"Atacul nediscriminatoriu al forţelor de ocupaţie israeliene a dus la dispariţia tragică a soţiei, a fiului şi a fiicei sale, în timp ce restul familiei sale este sub dărâmături", a declarat postul de televiziune într-un comunicat.

Familia corespondentului Al-Jazeera în Gaza a fost ucisă în bombardament. FOTO Profimedia Images
Familia corespondentului Al-Jazeera în Gaza a fost ucisă în bombardament. FOTO Profimedia Images

Al-Jazeera a precizat că familia jurnalistului său s-a refugiat în centrul teritoriului, urmând recomandările armatei israeliene, care a solicitat locuitorilor din Gaza să părăsească nordul regiunii şi să se îndrepte spre sud. 

Atacul Hamas şi represaliile armatei israeliene în Fâşia Gaza au provocat moartea a peste 1.400 de persoane în Israel, conform autorităţilor, şi a peste 6.500 în teritoriul palestinian, potrivit mişcării islamiste, majoritatea victimelor, de ambele părţi, fiind civili. De asemenea, peste 220 de bărbaţi, femei şi copii au fost luaţi ostatici de Hamas de la 7 octombrie. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri