Un pacient din Hong Kong infectat cu noul coronavirus a murit. Al doilea deces în afara Chinei continentale

Data actualizării: Data publicării:
HONG KONG, CHINA - FEBRUARY 03: Protesters hold placards during a rally supporting a strike in the medical industry to demand the government shut the city's border with China to reduce the risk of the coronavirus spreading on February 3, 2020 in Hong Kong, China. Hong Kong has 15 confirmed cases of Novel coronavirus (2019-nCoV), with over 17000 confirmed cases around the world, the virus has so far claimed over 300 lives. (Photo by Anthony Kwan/Getty Images)
Un protest a avut loc pe 3 februarie în Hong Kong prin care se cerea, printre altele, închiderea graniței cu China. Foto: GetyImages

Un bărbat din Hong Kong infectat cu noul coronavirus a devenit marţi prima persoană care a murit din cauza acestei epidemii virale în această metropolă şi a doua în afara Chinei continentale, unde bilanţul a crescut la 425 de morţi.

Autorităţile spitaliceşti au anunţat că un bărbat în vârstă de 39 de ani, tratat pentru acest virus, a murit marţi dimineaţă, după ce starea de sănătate s-a „deteriorat”, transmite Agerpres.

Bărbatul care locuia la Hong Kong plecase în ianuarie în oraşul chinez Wuhan, epicentrul acestei pneumonii virale, şi se întorsese pe teritoriul semi-autonom pe 23 ianuarie, cu un tren expres.

În Hong Kong au fost confirmate 15 cazuri de oameni infectați cu n2019-CoV până acum, iar 10 din cele 13 puncte de trecere de la granița cu China au fost închise.

Autorităţile sanitare au precizat că vor oferi mai multe informaţii pe parcursul zilei de marţi. Presa din Hong Kong, citând surse medicale, au relatat că victima suferea de probleme de sănătate care i-au complicat tratamentul.

De la apariţia sa la sfârşitul anului trecut în oraşul Wuhan, din centrul Chinei, acest nou coronavirus a infectat peste 20.000 de persoane şi s-a răspândit în peste 20 de ţări. Cea mai mare parte a deceselor din China au fost înregistrate în provincia Hubei şi în capitala sa, Wuhan.

Până în prezent, Filipine şi Hong Kong sunt singurele două teritorii care au raportat decese în afara Chinei continentale.

Taiwan a anunțat de asemenea, de vineri, că va interzice intrarea tuturor cetățenilor străini care au vizitat China în ultimele două săptămâni, iar Macau a anunțat că va închide temporar toate cazinourile. Măsura a fost luată pentru două săptămâni, însă ar putea fi extinsă atâta timp cât va fi nevoie.

Citește și WSJ: Coronavirusul închide economia Chinei pentru restul lumii. Cum vor fi afectate celelalte țări

Editor: G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri