Gestul cu care un copil de 5 ani i-a salvat viața mamei sale. Băiatul a devenit un erou

Data publicării:
Jenson Goldsmith
Foto: Hayley Goldsmith

Un băiețel de 5 ani, isteț și curajos, a știut ce să facă pas cu pas în ziua în care mamei lui i s-a făcut rău și a căzut inertă la podea. A sunat la numărul unic de urgență și, până au sosit medicii, a avut grijă de sora lui mai mică.

Acum, Jenson Goldsmith, a devenit erou în orășelul lui - Kirton, din Lincolnshire, Marea Britanie, relatează lincolnshirelive.co.uk.

În urmă cu câteva zile, Hayley Goldsmith, care era acasă doar cu cei doi copii mici, a leșinat și a căzut inertă în bucătărie, unde a fost găsită după câteva minute de fiul ei mai mare - Jenson, de 5 ani. Femeia a fost capabilă doar să-i spună copilului să sune la 999 - numărul unic de urgențe din Marea Britanie - după care a leșinat din nou.

Copilul nu a avut niciun moment de ezitare, a sunat, ba chiar le-a și explicat salvatorilor unde stă, iar când aceștia au ajuns, s-a urcat pe scaun și a descuiat ușa.

În tot acest timp, Jenson și-a ținut în brațe sora de un an și jumătate, care începuse să plângă.

Medicii spun că Jenson i-a salvat viața mamei sale, care se afla într-o stare critică din cauza unei afecțiuni mai vechi. Pentru că are un istoric de probleme medicale, Hayley îi explicase fiului ei cum să o ajute. „I-am arătat acum câteva săptămâni cum să sune la 999 dacă se întâmplă ceva cu mine”, a spus femeia. 

Acum, copilul a devenit un erou, mai ales că medicii au confirmat că a intervenit într-un moment extrem de delicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri