Maşina-submarin a lui James Bond, vândută la licitaţie cu 652.000 de euro

Data publicării:
Lotus-Esprit-S1-Submarine-007-Movie-Car

Autovehiculul folosit în filmul "Spionul care mă iubea", din seria James Bond, a fost vândut pentru 652.000 de euro! Este vorba despre un Lotus Esprit de culoare albă utilizat de agentul 007, interpretat în pelicula din 1977 de Roger Moore, pentru a lupta împotriva răufăcătorilor care vroiau să cucerească lumea.

La licitaţia organizată la Londra, preţul de pornire a fost de 118.000 de euro. Organizatorii se aşteptau să obţină pe bijuteria pe patru roţi peste 700.000 de euro.

„Este un submarin perfect funcţional, aşa cum a fost şi în film. 12 zile de filmări în Bahamas, inclusiv faimoasa scenă a bătăliei sub apă, care este de neuitat. Dintre toate maşinile şi dispozitivele din filmele Bond, nu cred că a existat ceva mai spectaculos decât maşina care se transformă în submarin”, a spus Don Rose, director RM Auctions.

Supranumit "Wet Nellie" pe platoul unde a fost turnat filmul "Spionul care mă iubea", automobilul a fost scos la vânzare de un cuplu din New York. Acest model de Lotus Esprit a fost uitat timp de 10 ani şi descoperit din întâmplare atunci când cuplul a cumpărat depozitul în care era păstrat pentru o licitaţie.

Mașina a fost folosită pentru scena în care James Bond și partenera sa scapă de atacul unui elicopter sărind cu automobilul în apă.

Filmul „Spionul care mă iubea” este povestea misterioasă a dispariţiei mai multor submarine americane şi ruseşti. Pentru a-i găsi pe cei responsabili, James Bond se aliază cu o frumoasă agentă din Rusia. Împreună descoperă mici indicii care, puse cap la cap, îi conduc la Karl Stromberg, un mare magnat care îşi doreşte să domine lumea după ce forţele militare ale Statelor Unite şi Rusiei se distrug reciproc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri