Oseminte umane găsite în ambasada Vaticanului la Roma. Ipoteza șocantă a criminaliștilor

Data actualizării: Data publicării:
ambasada vaticanului in roma
Foto: Agerpres

Descoperirea din pură întâmplare a unor oseminte umane într-o clădire din Vatican i-a determinat pe procurorii italieni să redeschidă un dosar de crimă, care a rămas învăluit în mister timp de 35 de ani, relatează Agerpres, care citează DPA.

ambasada vaticanului in roma
Foto: Agerpres

Osemintele au fost găsite cu ocazia unor lucrări de renovare demarate la sediul ambasadei Vaticanului din Roma, iar descoperirea a fost raportată autorităţilor italiene, a anunţat Vaticanul într-un comunicat emis marţi seară.

Biroul Procuraturii din Roma a ordonat realizarea unor teste ADN ale osemintelor, în contextul speculaţiilor potrivit cărora ele ar putea să aparţină Emanuelei Orlandi, sau unei alte adolescente care a dispărut cu o lună înainte de ea, Mirella Gregori.

Miercuri, postul public de televiziune italian, RAI, a citat o avocată a familiei Orlandi, care a spus că va depune în instanţă o cerere oficială prin care a solicitat ca familia "să fie informată" în legătură cu desfăşurarea investigaţiilor.

"Orice acţiune, orice situaţie şi descoperire ne plasează într-o stare justificată de alertă. Am face orice pentru a şti ceea ce s-a întâmplat", a declarat Annamaria Bernardini de Pace.

Emanuela Orlandi avea cetăţenia statului Vatican, fiind fiica în vârstă de 15 ani a unui preot din Cetatea Sfântă. Ea a dispărut în 1983 după ce a participat la un curs de flaut organizat în apropiere de Piazza Navona, o piaţă din centrul Romei.

De-a lungul anilor, o serie de teorii ale conspiraţiei au legat dispariţia ei de comploturi anti-papale ce ar fi fost organizate de agenţi secreţi din străinătate, mafioţi italieni şi prădători sexuali din rândul preoţilor.

În 2017, jurnalistul italian de investigaţie Emiliano Fittipaldi a publicat un document despre care afirma că ar fi un e-mail intern de la Vatican, care sugera că Emanuela Orlandi a fost ţinută ascunsă la Londra timp de mai mulţi ani. Informaţia nu a fost confirmată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri