Un copil cu dizabilități a murit după ce tatăl lui a fost plasat în carantină din cauza coronavirusului

Data actualizării: Data publicării:
Yan-Cheng
Foto: Weibo

Un copil cu dizabilități din China a murit după ce tatăl său a fost plasat sub carantină de autoritățile locale din provincia Hubei, zona cu cele mai multe infectări ale noului coronavirus. Doi oficiali au fost demiși, relatează BBC.

Yan Cheng, în vârstă de 16 ani, suferea de paralizie cerebrală și era îngrijit de tatăl său. Acesta a fost plasat în carantină împreună cu cel de-al doilea copil, fiind suspectați că au luat noul virus care în China a făcut deja peste 420 de victime.

Aflat în carantină, tatăl copilului a postat un anunț disperat pe rețeaua socială chineză Weibo, în care cerea ajutorul pentru ca fiul său să fie îngrijit în perioada în care va lipsi, pentru că a rămas fără hrană și apă.

Copilul a fost găsit mort miercurea trecută și, potrivit informațiilor din presa locală, a fost hrănit doar de două ori în această perioadă.

Secretarul local al Partidului Comunist și primarul din Huajiahe au fost demiși în legătură cu acest caz. Autorităţile au mai anunțat că au deschis o anchetă.

Paralizia cerebrală este un handicap care afectează aproape 17 milioane de persoane în întreaga lume. Este consecința unor leziuni ireversibile care apar, fără a se ști exact de ce, pe creierul în dezvoltare al fătului.

Conform bilanțului publicat marți dimineață de autoritățile medicale de la Beijing, cel puțin 425 de persoane au murit ca urmare a infecției cu noul coronavirus în China, iar numărul persoanelor infectate a ajuns la 20.438.

De asemenea, autoritățile medicale din Hong Kong au anunțat decesul unui bărbat de 39 de ani infectat cu acest coronavirus – botezat deocamdată „2019-nCoV” – acesta fiind al doilea deces înregistrat în fara Chinei Continentale, după cel din Filipine.

Redactor: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri