Atac terorist într-o școală din Uganda: 25 de morți, printre care și elevi

Data publicării:
Militanţi care au legături cu gruparea Stat Islamic (SI) au ucis 25 de persoane într-un atac terorist asupra unei şcoli din vestul Ugandei
Militanţi care au legături cu gruparea Stat Islamic (SI) au ucis 25 de persoane într-un atac terorist asupra unei şcoli din vestul Ugandei. Foto: Profimedia Images

Militanţi care au legături cu gruparea Stat Islamic (SI) au ucis 25 de persoane într-un atac terorist asupra unei şcoli din vestul Ugandei, în apropierea graniţei cu Republica Democratică Congo, a anunţat sâmbătă poliţia ugandeză, transmite Reuters.

Membri ai Forţelor Aliate Democrate (ADF), o grupare ugandeză cu sediul în estul Congo care a jurat credinţă faţă de SI, au atacat şcoala secundară Lhubirira din Mpondwe, incendiind un dormitor şi furând alimente vineri seara târziu, a spus poliţia.

Aceeaşi sursă a indicat că, până în prezent, sunt 25 de morţi. fără a preciza câţi dintre cei ucişi erau elevi. "De asemenea, au fost recuperate opt victime, care rămân în stare critică la Spitalul Bwera", a scris poliţia ugandeză pe Twitter.

Soldaţii i-au urmărit pe atacatori, care au fugit spre Parcul Naţional Virunga din Republica Democratică Congo, a adăugat sursa citată.

În aprilie, ADF a atacat un sat din estul Republicii Democratice Congo, ucigând cel puţin 20 de persoane.

Uganda a trimis trupe în Congo pentru a ajuta la lupta împotriva ADF.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri