Video&Foto Până și aliații autocrați se feresc de Putin. Liderii din „NATO rusesc” au luat distanță de dictatorul rus la poza oficială

Data actualizării: Data publicării:
fotografie de grup la summitul de la erevan
Liderii statelor OTSC s-au distanțat de Vladimir Putin la poza de grup la summitul de la erevan. Foto: kremlin.ru

Vladimir Putin pare să nu mai fie frecventabil nici măcar pentru aliații lui din cadrul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă, o alianță militară formată de Rusia împreună cu mai multe state foste sovietice. În poza de grup de la începutul întâlnirii, ceilalți lideri autocrați s-au distanțat în mod vizibil de Putin, care, deși s-a așezat în mijloc, a rămas izolat.

Vladimir Putin, la summitul CSTO. Foto: Profimedia
Vladimir Putin, la summitul CSTO. Foto: Profimedia

La poza de grup, s-a văzut că ceilalți lideri ai țărilor CSTO s-au ținut mai departe de Vladimir Putin, lăsând un spațiu gol între ei și președintele rus.

Amănuntul nu a scăpat neobservat. Anton Gherașcenko, consilier al ministrului de interne ucrainean, a remarcat curajul celorlalți lideri CSTO de a se da „o jumătate de pas înapoi”, comentând că „poate (Putin) are mâinile pătate de sânge?”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

De altfel, premierul armean, Nikol Paşinian, nu s-a ferit să-i critice pe aliaţii săi din cadrul Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), o alianţă militară condusă de Rusia, pentru eşecul de a apăra Armenia în faţa Azerbaidjanului vecin.

„Până acum nu am reuşit să ne punem de acord asupra unei reacţii a OTSC la agresiunea azeră împotriva Armeniei”, a criticat Paşinian în timpul summitului de la Erevan al acestei alianţe militare ce reuneşte mai multe foste republici sovietice (Rusia, Armenia, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan și Uzbekistan).

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri