Putin sugerează că Ucraina a fost implicată în atacul terorist de la Moscova: „E parte a atacurilor regimului de la Kiev asupra Rusiei”

Data actualizării: Data publicării:
vladimir putin nervos
Vladimir Putin a mai adăugat că atacul armat de la mallul din Moscova „se încadrează” într-o campanie de intimidare la scară mare organizată de Ucraina. Foto: Profimedia Images

Vladimir Putin a declarat că atacul terorist de la Moscova, în care au murit 143 de persoane, face „parte din atacurile regimului de la Kiev îndreptate asupra Rusiei”, informează Reuters, preluată de The Guardian.

Într-o declarație făcută luni, Putin a recunoscut că atacul a fost comis de Statul Islamic dar a adăugat că autoritățile ruse nu știu „cine l-a comandat”. De asemenea, liderul de la Kremlin a spus că „islamiștii radicali” au încercat să fugă în Ucraina, relatează agențiile AFP și dpa, preluate de Agerpres.

„Ştim că (această) crimă a fost comisă de islamişti radicali cu o ideologie împotriva căreia lumea islamică încearcă să lupte de secole”, a declarat el în cadrul unei reuniuni guvernamentale, menţionând această legătură pentru prima dată, la trei zile după ce Statul Islamic a revendicat atacul.

„Ne interesează să știm cine beneficiază de pe urma acestui atac”, a spus Putin, care a calificat atentatul terorist drept „un act de intimidare”.

Vladimir Putin a mai adăugat că atacul armat de la mallul din Moscova „se încadrează” într-o campanie de intimidare la scară mare organizată de Ucraina.

„Această atrocitate poate fi doar un element de legătură între mai multe serii de atentate organizate de cei care se află în război cu țara noastră din 2014, prin intermediul regimului neonazist de la Kiev”, a spus Putin. „Cei care au plănuit acest atac au sperat să provoace panică și dezbinare în societatea noastră, dar s-au lovit de unitatea și hotărârea noastră de a rezista răului”.

Rusia a fost zdruncinată în seara de vineri de un atac sângeros revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic. 143 oameni au murit după ce mai mulți atacatori care purtau costume de camuflaj au deschis focul asupra miilor de persoane care se aflau într-o sală de spectacole. Vladimir Putin a făcut primele declarații și a acuzat Ucraina că ar fi încercat să-i ajute pe teroriști să treacă granița.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri