Războiul civil din Yemen pus pe „pauză” din cauza pandemiei de coronavirus

Data publicării:
Libyan Rebels Battle Gaddafi Forces For Control Of Tripoli
FOTO: Daniel Berehulak/Getty Images

Pandemia de coronavirus pune pe „pauză” războiul din Yemen. Forţele guvernamentale, care au sprijinul Arabiei Saudite şi al Emiratelor Arabe Unite, au ajuns la un acord de încetare a focului cu forţele Houthi, aflate în controlul capitalei Sana'a, anunţă Agenţia Saudită de Presă (SPA), citată de Mediafax.

CNN scrie că războiul, care durează deja de 5 ani şi care s-a soldat până acum cu zeci de mii de victime şi sute de mii de refugiaţi, a fost pus pe „pauză”. Timp de două săptămâni, cele două forţe beligerante au decis să înceteze focul. Colonelul Turki al-Malki, oficial saudit, a declarat că armistiţiul va oferi Organizaţiei Naţiunilor Unite cadrul pentru a interveni şi a-i sprijini pe oamenii prinşi în menghina războiului.

 ONU a anunţat prin intermediul lui Marin Griffiths, reprezentant delegat pentru supravegherea situaţiei din Yemen, că a primit cu bucurie vestea încetării ostilităţilor. De cealaltă parte, Mohammed Abdel Salam, purtător de cuvânt al forţelor Houthi, a declarat că speră ca ONU să poată aduce definitiv pacea în regiune. În timp ce forţele guvernamentale din Yemen sunt sprijinite de Arabia Saudita şi Emiratele Arabe Unite, forţele Houthi au parte de sprijin iranian.

Editor: A. D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri