Reacția Kremlinului după ce Biden a spus că Putin nu mai poate rămâne la putere

Data actualizării: Data publicării:
colaj de fotografii cu Joe Biden și Vladimir Putin
Preşedintele SUA, Joe Biden, şi dictatorul rus, Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Preşedinţia Rusiei a criticat, sâmbătă seară, afirmaţiile făcute în capitala Poloniei de preşedintele SUA, Joe Biden, subliniind că nu decide liderul de la Washington cine conduce Rusia.

Kremlinul a comentat sâmbătă o remarcă a președintelui american Joe Biden, potrivit căreia Vladimir Putin „nu poate rămâne la putere”, spunând că depinde de ruși să-și aleagă propriul președinte.

„Acest lucru nu este decis de Biden. Preşedintele Rusiei este ales de cetăţenii ruşi”, a declarat un oficial de la Kremlin, citat de agenţia Reuters şi de postul de televiziune BBC News.

În discursul de la Varşovia, Joe Biden l-a catalogat pe Vladimir Putin „dictator” şi a apreciat că „nu poate rămâne la putere”. De asemenea, preşedintele SUA le-a transmis cetăţenilor ruşi că ei nu sunt consideraţi "inamici" de către Statele Unite.

Un oficial de la Casa Albă a spus că Biden nu a cerut „schimbare de regim” în Rusia, ci doar că acesta s-a referit doar la puterea Rusiei asupra Ucrainei şi celorlalţi vecini ai săi.

„Ideea enunţată de preşedinte a fost că lui Putin nu i se poate permite să exercite putere asupra vecinilor sau asupra regiunii. Nu s-a referit la puterea exercitată de Putin în Rusia sau la vreo schimbare de regim”, a explicat oficialul de la Casa Albă, citat de site-ul Axios.com.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri