Video Scene dramatice în infernul din Grecia. Un polițist se roagă în genunchi de călugărițe să evacueze mănăstirea amenințată de incendii

Data actualizării: Data publicării:
colaj imagini politist in genunchi si maicute in grecia
Un polițist se roagă în genunchi de călugărițe să evacueze mănăstirea amenințată de incendii, în Grecia FOTO: captură video Twitter/ Poliția Elenă

Un nou val de caniculă s-a abătut asupra Greciei, cu temperaturi care pot ajunge până la 45 de grade Celsius. Căldura excesivă a determinat autoritățile din Atena să oprească din nou accesul la Acropole, cel mai vizitat obiectiv al țării. La 20 de kilometri de capitală, incendiile de vegetație au făcut dezastru: satul Mandra arată ca după apocalipsă.

Forțele de poliție sunt prezente în zonă pentru a acorda asistență cetățenilor.

Marți, polițiștii au filmat imagini dramatice la mănăstirea de măicuțe din apropierea satului: călugărițe rugându-se în timp ce privesc cum incendiile înaintau către mănăstirea lor.

În alte imagini, un polițist așezat în genunchi o roagă pe o călăgăriță să evacueze mănăstirea. Poliția greacă a transmis că, într-un final, cele 35 de femei au fost convinse să-și părăsească mănăstirea înainte ca focul să ajungă la ele.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Incendiile din ultimele zile au creat cele mai mari probleme în regiunile din jurul Atenei. Pădurile de pe dealurile din jurul localității Mandra, aflată la doar 20 de kilometri de centrul Atenei, au luat foc pe fondul temperaturile ridicate și al secetei. Localitatea Mandra a fost cuprinsă de flăcări, au ars case, mașini și pomi. Zona este cuprinsă de un fum dens. „Trăim un coșmar”, a declarat primarul Christos Stathis pentru Open TV. „Case și terenuri sunt în flăcări”.

Incendiul, care a izbucnit luni în regiunea Dervenochoria, la aproximativ 30 km nord de Atena, s-a extins rapid din cauza vântului puternic și a ajuns marți în Mandra. Oamenii au fost nevoiți să fugă, fără să mai apuce să ia ceva cu ei. Marți seară, după ora 20.00, flăcările s-au extins necontrolat.

Joi au sosit primele vești bune în lupta cu incendiile. Focarul din Corint a fost stins, în timp ce în apropierea Atenei, flăcările sunt sub control. Cele mai mari probleme sunt acum pe insula Rhodos, unde focul nu poate fi încă stăpânit. Dezastrul prin care trece Grecia a declanșat un efort comun la nivelul Uniunii Europene: pompieri din țări ca România, Franța, Italia, Slovacia și Polonia au fost trimiși în ajutorul colegilor eleni, care primesc acum sprijin și din partea Israelului.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri