Pedepsele a 6 deținuți au fost reduse, după ce i-au salvat viața paznicului lor

Data publicării:
detinuti Georgia

Pedepsele a șase prizonieri din Georgia, SUA, au fost reduse cu o pătrime, în semn de mulțumire pentru faptul că i-au sărit în ajutor unui paznic care a suferit un infarct, scrie The Telegraph.

Cei șase bărbați tundeau iarba afară, când l-au văzut pe paznic prăbușindu-se la pământ. În loc să încerce să evadeze, deținuții i-au sărit în ajutor și au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-i salva viața.

Unul dintre deținuți i-a luat telefonul din buzunar și a chemat ambulanța, în timp ce altul i-a scos vesta antiglonț pentru a-l ajuta să respire mai ușor.

Greg Williams, unul dintre prizonieri, spune că paznicul nu mai respira după ce i s-a făcut rău: "Când a început să respire iar, se vedea că respiră greu și repede. După părerea mea, nu a fost o situație despre cine e închis și cine nu. Un om era la pământ și a trebuit să îl ajutăm".

Paznicul era cel care le supraveghea activitatea zilnic deținuților, șapte ore pe zi, cinci zile pe săptămână. "Petrecem mult timp împreună. Am început să tușesc, iar de fiecare dată când se întâmplă asta, mi se face foarte cald. Era din ce în ce mai greu să respir și știu că mi s-a făcut rău apoi. Niciunul dintre băieții mei nu a fugit. Niciunul dintre ei nu a făcut ceva ce nu ar fi trebuit să facă", a povestit paznicul.

Drept răsplată, pedepsele deținuților au fost reduse cu o pătrime, iar familia paznicului le-a organizat un prânz în aer liber, cu pizza, sucuri și deserturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri