Sari la conținut

VIDEO. Jurnalistă împușcată cu gloanțe de cauciuc în timpul unui interviu

Un videoclip postat pe Facebook de o jurnalistă din Statele Unite ale Americii a strâns aproape 400.000 de vizualizări și 11.000 de distribuiri. Filmulețul arată momentul în care aceasta a fost împușcată cu gloanțe de cauciuc în timpul unui interviu.

Incidentul a avut loc în timpul unui miting al unor localnici din Standing Rock, o rezervație indiană americană din Dakota de Sud. Oamenii protestau, în mijlocul râului Missouri, împotriva construcției unei conducte pentru transportul petrolului între Dakota de Nord și Dakota de Sud.

Stăteam pe mal fără să fac vreun gest agresiv, fără să fi schimbat vreun cuvânt cu polițiștii care m-au împușcat în spate”, scrie jurnalista Erin Schrode în descrierea videoclipului postat pe rețeaua de socializare.

Nu doresc distragerea atenției de la curajul Protectorilor Apei(grupul celor care se opun construcției conductei, n.red.) sau de la puterea acțiunii nonviolente - vreau să fiți martorii utilizării excesive a forței de către forțele de ordine”, mai scrie Schrode în postarea pe Facebook.