Prințul care l-a ucis pe ursul Arthur, criticat dur de un deputat austriac: E momentul potrivit pentru a preda carnetul de vânător

Data actualizării: Data publicării:
Montaj foto cu ursul Arthur și prințul din Austria care l-a ucis.
Prințul care l-a ucis pe ursul Arthur a fost criticat dur de un deputat austriac.

Prințul care l-a ucis pe ursul Arthur este criticat în Austria, țară în care trăiește. Un deputat al Verzilor din landul în care locuiește prințul i-a cerut acestuia să predea carnetul de vânător. Moartea ursului din România a declanșat o sumedenie de reacții, iar incidentul a fost relatat de presa din mai multe țări.

Alex Pinter este numele deputatului austriac nemulțumit de uciderea ursului Arthur. Politicianul l-a criticat pe prințul Emanuel von und zu Liechtenstein pentru gestul său, în timpul unei emisiuni: Dacă în calitate de vânător nu ești capabil sau nu vrei să diferențiezi un urs mic de cel mai mare urs din Europa, este posibil să fie momentul potrivit pentru a preda carnetul de vânător (...) Vânătoarea de trofee face parte dintr-o vânătoare care amintește mai mult de Evul Mediu decât de secolul XXI, a spus deputatul austriac în emisiunea respectivă.

Este cea mai recentă reacție după uciderea ursului Arthur. Moartea acestuia a atras atenția presei din întreaga lume.

Citiți și:
Românii se răzbună virtual pe prințul care l-a ucis pe ursul Arthur. Val de recenzii negative pentru castelul său din Austria

Publicații și televiziuni din Statele Unite până în Noua Zeelandă vorbesc despre acest scandal, iar jurnaliștii americani de la ABC News, de exemplu, spun că poliția din România va trata, cel mai probabil, acest caz ca pe unul de braconaj.

În Marea Britanie, ziariștii de la The Guardian au scris și ei despre uciderea lui Arthur și menționează că urșii bruni sunt o specie protejată, iar România a interzis în 2016 vânătoarea de trofee.

Cazul a stârnit interes și în Franța: Le Figaro scrie că regele urșilor din Romania a fost răpus de un prinț din Liechtenstein și amintește că țara noastră găzduiește cea mai mare populație de urși din Europa.

Germanii de la Der Speigel nu au ratat nici ei subiectul, care a ajuns și în Noua Zeelandă. Jurnaliștii de acolo amintesc faptul că Arthur a fost omorât într-o zonă teoretic protejată prin lege și unde trăiesc unele dintre cele mai amenințate specii de animale din Europa.

Dosar penal în cazul uciderii ursului Arthur

Între timp, în România a fost deschis și un dosar penal în cazul uciderii ursului Arthur, pentru braconaj și uz de armă. Dosarul a fost deschis la Parchetul din Târgu Secuiesc.

Citiți și:

Ministrul Mediului deplânge soarta asociațiilor de vânătoare: Au pierdut multe surse de venit, este totuși o activitate economică

Tanczos Barna, despre ursul Arthur: Este extrem de greu să stabilești exact ursul. Ministrul aruncă vina pe animalele care fac probleme

Uciderea ursului Arthur. Gabriel Păun, președintele Agent Green: Derogarea a fost o acoperire

Cazul ursului Arthur. Agent Green: Trebuie să anulăm apetitul pentru trofee. Animalul trebuie distrus după ce a fost ucis

Cine este prințul Emanuel von und zu Liechtenstein

Prințul care l-a împușcat pe Arthur a avut permis de vânătoare în România pentru doar 5 zile, între 12 și 16 martie. Acum, după ce Agent Green și o organizație de mediu din Austria au denunțat gestul său, prințul spune că nu vrea să fie implicat în această discuție. De altfel, răspunsul oficial sună astfel: „Nu comentăm asupra unei chestiuni private, al cărei conținut nu îl cunoaștem”.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri