Un nou val de sinucideri în Marina SUA. 4 militari de la aceeași bază au murit în mai puțin de o lună

Data publicării:
nave militare la un centru de mentenanta
Un nou val de sinucideri în Marina SUA. 4 militari de la aceeași bază au murit în mai puțin de o lună. Foto: Profimedia

Cel puțin patru militari din Marina SUA aflați la aceeași unitate din Virginia s-au sinucis în ultimele săptămâni, au spus oficiali militari și membri ai familiilor marinarilor, citați de NBC News.

Este cel mai recent val de sinucideri în rândurile Marinei din acest an, care a stârnit îngrijorări cu privire la o criză de sănătate mintală în rândul marinarilor.

Cei patru marinari lucrau la Centrul Regional de Mentenanță (MARMC) a navelor militare din Norfolk, Virginia.

„Am fost uluit de deznădejdea care domnea la acea unitate”, a spus Kayla Arestivo, un psiholog autorizat care a fost adus acum două săptămâni la MARMC pentru a-i ajuta pe marinarii din unitate.

Mulți marinari de la MARMC s-au confruntat cu probleme personale care au fost exacerbate de lipsa posibilităților de consiliere psihologică și se simt suprasolicitați și subevaluați de liderii lor, potrivit unui marinar care a vorbit cu NBC News și Arestivo.

O parte a problemei este conducerea toxică. Marinarii au subliniat imediat acest lucru”, a spus Arestivo.

Din cei aproximativ 3.000 de oameni de la MARMC, mulți sunt în serviciu limitat, deoarece fie au dizabilități mintale sau fizice, fie au de-a face cu factori de stres personal care îi împiedică să își îndeplinească sarcinile fără restricții, a spus Arestivo.

Psihologul a adăugat Marina SUA ar fi trebuit să recunoască acele probleme și să le ofere ajutor oamenilor mai devreme.

Kody Lee Decker, în vârstă de 22 de ani, din Virginia, era în serviciu limitat din cauza unor probleme de sănătate mintală când și-a luat viața, pe 29 octombrie, potrivit unui marinar apropiat lui Decker, care a cerut să rămână anonim, de teama sancțiunilor.

Problemele specialistului în electronică au început în 2020, în timp ce se afla pe nava USS Bataan și se confrunta cu o „conducere toxică” pe nava de asalt, a spus marinarul.

Sănătatea mintală a lui Decker s-a înrăutățit după ce a fost transferat la MARMC, în august, unde condițiile lui de muncă au fost la fel de rele și nu a primit ajutor psihologic.

Exact o săptămână mai târziu, pe 5 noiembrie, Cameron Armstrong s-a sinucis, a spus mama lui, Sharon. Armstrong, în vârstă de 22 de ani, se apropia de sfârșitul contractului său de 4 ani cu Marina SUA, au spus familia și prietenii săi.

El îi spusese mamei sale că se simte deprimat.

„Nu am crezut că este atât de rău. Nu știu prin ce trecea, dacă a ajuns la acest gest”, a spus ea.

Alți doi marinari s-au sinucis în 14, respectiv 26 noiembrie.

Aceste sinucideri în rândul Marinei americane vin la câteva luni după ce trei marinari mobilizați pe portavionul USS George Washington s-au sinucis în decurs de o săptămână, în aprilie.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri