O adolescentă dispărută din Germania a fost găsită de polițiștii de frontieră la Calafat, într-un microbuz

Data publicării:
fata in autobuz
Fotografie cu caracter ilustrativ. Credit foto: Guliver/Getty Images

O adolescentă de 16 ani, dispărută din Germania, a fost găsită duminică într-un microbuz care urma să iasă din țară pe la Vama Calafat. Cea care reclamase dispariția minorei fusese chiar mama ei, care știa că adolescenta intenționa să ajungă în Grecia, la bunica ei. Tot săptămâna trecută, alți doi copii, de 2, respectiv 5 ani, fără documente, au fost găsiți în două mașini care voiau să intre în România. În cazul băiatului de 2 ani, unchiul său l-ar fi ascuns sub haine, în portbagaj, pe motiv că cel mic nu avea viză de intrare pe teritoriul UE. 

Microbuzul în care se afla adolescenta de 16 ani, cetățean grec, s-a prezentat la control, în Vama Calafat, duminică, în jurul orei 10:00. La controlul documentelor, polițiștii au descoperit că pe numele tinerei exista o alertă de persoană dispărută, emisă cu o zi înainte de autoritățile din Germania.

"Cea care a reclamat dispariţia a fost mama minorei care a declarat că ştia de intenţia minorei de a pleca la bunica sa din Grecia. Minora a fost preluată de o echipă din cadrul DGASPC Dolj, urmând să fie aplicată procedura legală de returnare în Germania", au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.

Nu este primul caz de acest fel cu care se confruntă polițiștii de frontieră. Tot în Vama Giurgiu, în data de 30 august 2023, oamenii legii au descoperit, la intrarea în ţară, un copil de 2 ani, cetăţean turc, ascuns sub haine, în portbagajul unui autoturism. Mașina era condusă de un cetăţean german de origine turcă. Bărbatul le-a spus oamenilor legii că este unchiul copilului.

"Bărbatul a declarat că intenționa să se deplaseze cu copilul în Germania şi a decis să îl ascundă întrucât nu deținea viză de intrare pe teritoriul Uniunii Europene. În cauză, în baza Protocolului româno-bulgar, cercetările au fost preluate de reprezentanții Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun", se arată în comunicatul de presă transmis de Poliția de Frontieră.

Tot săptămâna trecută, de această dată la Vama Cenad, pe sensul de intrare în România, a fost găsit un copil de 5 ani, cu cetăţenie germană, care figura în bazele de date ca fiind dispărut, alerta fiind introdusă de autorităţile din Germania.

"Minorul se afla într-un autoturism înmatriculat în Germania, condus de o femeie în vârstă de 53 de ani, cetățean sârb, care a declarant că este nepotul ei. Ţinând cont de alerta emisă de autorităţile germane, ca urmare a celor constatate, minorul a fost încredinţat reprezentanţilor DGASPC Timiș", mai transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri