Un român care încerca să aducă ilegal în țară peste 18 tone de deșeuri de plastic din Grecia a fost prins la vama Giurgiu

Data actualizării: Data publicării:
ptf giurgiu
Autorităţile au constatat faptul că transportul nu îndeplinea condiţiile de intrare în ţară. FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Peste 18 tone de deşeuri din plastic transportate de un şofer român, pe ruta Grecia-România, au fost oprite în PTF Giurgiu pentru că marfa nu era însoţită de documente corespunzătoare de transfer transfrontalier, transmite Agerpres.

„În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară un cetăţean român, în vârstă de 53 de ani, aflat la volanul unui ansamblu rutier, care transporta deşeuri din plastic pe ruta Grecia - România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Giurgiu. Astfel, în cadrul verificărilor, a fost stabilit faptul că în mijlocul de transport se afla cantitatea totală de 18.760 kilograme deşeuri”, se arată într -un comunicat de presă, emis luni, de ITPF Giurgiu.

În urma verificării documentelor de însoţire a mărfii, autorităţile au constatat faptul că transportul nu îndeplinea condiţiile de intrare în ţară, motiv pentru care nu au permis accesul mijlocului de transport pe teritoriul României.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri