O nouă apariţie bizară pe cerul Capitalei. Ce spune Alexandru Mironov

Data actualizării: Data publicării:
meteorit 1

Un obiect luminos a putut fi observat pe cer luni, în jurul orei 18:30, în zona parcului Drumul Taberei. Deşi au apărut imediat teorii potrivit cărora ar fi vorba despre un meteorit, specialiştii Agenţiei Spaţiale Europene au altă variantă.

„Eram la o plimbare în parcul Moghioroș și soția mi-a arătat pe cer o...prima dată am crezut că e o cometă, apoi ne-am dat seama că este un meteorit. Am avut aparatul la mine, am încercat să fac câteva poze. Era mai mare decât o stea căzătoare, normal, și s-a văzut ca o bilă luminoasă care a străbătut cerul și s-a pierdut în zare”, a povestit la Digi24 Daniel Dudu, cel care a trimis și imaginile.

Specialiștii cred că, mai degrabă, e vorba despre un efect al dezintegrării în atmosferă a unei staţii spaţiale chinezeşti, care nu a mai putut fi controlată, acum două luni.

În urmă cu mai puţin de o săptămână, apariţii similiare au fost semnalate în România, Grecia, Rusia şi Austria. Atunci s-a spus că a fost vorba despre o rachetă a Chinei, care a lansat un nou satelit pe orbită.

Alexandru Mironov, realizatorul emisiunii „Digipedia - știință” de la Digi World, a enumerat la Digi24 care sunt ipotezele care ar putea explica apariția acestui fenomen, subliniind că oamenii sunt mai mult cu ochii pe cer, acum, când e vacanță și când e și super-Lună.  

„În orice caz, nu este OZN-ul pe care îl aşteptăm cu toţii şi care să apară în carne şi oase şi să se aşeze în Piaţa Victoriei şi să-l vedem”, a conchis realizatorul emisiunii „Digipedia - știință”. Urmăriți-i comentariul în materialul video de mai sus. 

Citiți și: 

Obiectul luminos de pe cer nu a fost detectat de radare. Ce spune șeful Agenției Spațiale Române

Explicații pentru obiectul luminos neidentificat. Ce spune Alexandru Mironov

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri