Meciul România – Ungaria începe la ora 21:00 pe Arena Naţională. Reguli de acces pe stadion şi restricţii în trafic

Data publicării:
trafic-1

Selecţionata României întâlneşte astăzi reprezentativa Ungariei, în meciul cu numărul şapte din preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal Brazilia 2014. Presiunea este imensă de ambele părţi ale graniţei de nord-vest: România este, cu cele zece puncte acumulate, pe locul 3 în grupa D, cu un punct în urma Ungariei. Victoria este aşadar crucială pentru calificarea echipei antrenate de Victor Piţurcă. Meciul începe la ora 21:00, pe Arena Naţională.

Până vineri dimineaţă, selecţionerul României nu anunţase formula de start şi nici numele căpitanului de echipă.

Arbitri vor fi: Alberto Undiano Mallenco (centru), ajutat de Roberto Diaz Perez Del Palomar (asistent 1), Pau Cebrian Devis (asistent 2) şi Carlos Clos Gomez (al patrulea oficial).

Clasament Grupa D

1 Olanda 18 puncte

2 Ungaria 11

3 Romania 10

4 Turcia 7

5 Estonia 6

6 Andorra 0.

Restricţii în trafic

Meciul începe la ora 21:00 pe Arena Naţională. Începând cu ora 15:00, se închid străzile Maior Coravu, Vatra Luminoasă şi Bulevardul Pierre de Coubertin. Au voie să treacă pe aici doar maşinile de intervenţie şi cele ale transportului în comun.

Accesul auto în incinta Stadionului Naţional Arena se face prin intrările dinspre Bulevardul Basarabia şi strada Maior Coravu, începând cu ora 18.

Reguli de acces

* Spectatorii nu au voie să introducă pe stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege sau alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la competiţia sportivă.

* Spectatorilor le este interzis să ocupe alte locuri decât cele prevăzute pe documentele de acces, precum şi refuzul eliberării acestora la avertismentul verbal al reprezentanţilor societăţii specializate de protecţie şi pază sau al forţelor de ordine.

* Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

* Posesorii de bilete în Tribuna Vest vor avea acces pe la intrarea dinspre Strada Maior Coravu.

* Posesorii de bilete în Tribuna Est şi Peluze vor avea acces pe la intrarea dinspre Bdul. Basarabia.

* Fanii maghiari vor intra pe stadion dinspre strada Pierre de Coubertin.

Declaraţii tendenţioase înainte de meci

Un lider al extremei drepte maghiare a pus paie pe foc înaintea meciului România Ungaria de vineri seară, sugerând că suporterii nu ar veni la Bucureşti cu intenţii paşnice: „Dacă vă aşteptaţi ca suporterii să urmărească meciul tăcuţi, la un popcorn şi o Coca-Cola, atunci nu ştiu despre ce este fotbalul”, a spus Marton Gyongyosi, într-un interviu acordat New York Times.

Selecţionerul Ungariei, 

Selecţionerul Ungariei, Sandor Egervary, îl contrazice cu vehemenţă. „Nu ne pasă de situaţia politică! Nu este un război, este doar fotbal!”, a accentuat antrenorul naţionalei Ungariei. Este totuşi un meci de mare importanţă, aşa cum admite şi portarul Adam Bogdan: „Meciul de vineri este totul pentru maghiari.

Jurnalistul sportiv Szabo Szilard, chestionat de New York Times pe această temă, arată că, „din cauza a 100 sau 200 de oameni proşti, sportul maghiar poate avea de suferit. Aşa că toţi ni-i dorim pe politicieni afară din stadion”, a spus jurnalistul Kossth Radio.

În acest timp, Federaţia Maghiară de Fotbal a avertizat suporterii: comportaţi-vă civilizat, altfel echipa şi galeria riscă sancţiuni. Orice manifestare care încalcă regulile FIFA şi UEFA, fie ea cu conţinut politic, rasist sau care instigă la ură, contravine obiectivelor şi intereselor selecţionatei maghiare, au arătat oficialii instituţiei.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri