Preliminariile Cupei Mondiale 2018. România şi-a aflat adversarele din grupă

Data publicării:
Anghel Iordanescu -MFAX-1

Anghel Iordănescu / FOTO: MediafaxFoto

ACTUALIZARE 19.59. România va face parte din Grupa E, alături de Danemarca, Polonia, Muntenegru, Armenia și Kazahstan.

Danemarca este principala contracandidată a României la supremaţia grupei E din preliminariile Mondialului din Rusia. Tricolorii stau mai bine în duelurile directe cu nordicii. România a câştigat cinci din cele zece înfruntări şi a pierdut doar de trei ori. Totuşi, remiză de la Copenhaga, din 2003, rămâne unul dintre cele mai triste momente din cariera lui Anghel Iordănescu. Tricolorii au fost atunci egalaţi în prelungiri şi au ratat calificarea la Euro.

Polonia este a treia echipă din grupă, dar cu unul dintre cele mai puternice loturi. Cu Lewandowski, Krychowiak, Szczesny şi Szukala, polonezii au învins Germania la finalul anului trecut.

Şi naţionala Muntenegrului are jucători de top din campionatele europene. Stevan Jovetic, de la Manchester City, este liderul echipei.

Trupa lui Iordănescu se va mai lupta şi cu naţionale mai slab cotate, precum Armenia şi Kazahstan.

„E super, e super, nu ştiţi că nea Puiu are noroc? E norocos!”, a comentat Gheorghe Hagi, managerul tehnic de la Viitorul şi fost căpitan al naţionalei.

Echipa care va termina pe primul loc, va ajunge direct la competiţia găzduită de Rusia, în timp ce a doua clasată are mari şanse să se califice la baraj. 

Grupa A a preliminărilor Campionatului Mondial din 2018 va fi probabil cea mai disputată. Franţa, Olanda şi Suedia se vor lupta pentru locul care asigura prezenţa la turneul final din Rusia.

Şi grupa G va avea un duel interesant. Spania şi Italia se vor bate pentru supremaţie. Israel şi Albania par singurele echipe capabile să producă surpriză în faţă fostelor finaliste ale Europeanului din 2012.

Campioană mondială, Germania, a avut ghinion la tragerea la sorţi. Nemţii au picat în grupa cu echipe incomode precum Cehia şi Norvegia.

Un duel britanic interesant va fi în grupa F. Anglia şi Scoţia vor oferi un nou episod al derby-ului tradiţional.

Portugalia şi Elveţia sunt favoritele grupei B, din care mai face parte şi naţionala Ungariei. Letonia, Feroe şi Andorra nu pot emite pretenţii la primele două locuri.

Moldova va avea misiune grea în grupa D. Vecinii de peste Prut vor avea că adversari pe Ţara Galilor, Austria, Serbia, Irlanda şi Georgia.

Belgia este favorita grupei H, în faţa Bosniei şi Greciei. Estonia şi Cipru sunt însă pregătite oricând să pună probleme.

În grupa I, Croaţia este mare favorită, dar nu are o misiune uşoară cu Islanda, Ucraina, Turcia şi Finlanda.


Cele 52 de reprezentative care vor evolua în preliminarii vor fi împărțite în nouă grupe (7 grupe de câte 6 și două grupe de 5). Echipele de pe locurile 1 se vor califica direct la Cupa Mondială, în timp ce opt din selecționatele de pe locurile secunde vor disputa un baraj în dublă manșă, informează digisport.ro.

UEFA a solicitat ca Anglia, Franța, Germania, Italia, Spania și Olanda să fie repartizate în grupe de câte şase echipe.

Urnele la tragerea la sorți sunt următoarele:

Urna 1: Germania, Belgia, Olanda, Portugalia, România, Anglia, Țara Galilor, Spania, Croația

Urna 2: Slovacia, Austria, Italia, Elveția, Cehia, Franța, Islanda, Danemarca, Bosnia-Herțegovina

Urna 3: Ucraina, Scoția, Polonia, Ungaria, Suedia, Albania, Irlanda de Nord, Serbia, Grecia

Urna 4: Turcia, Slovenia, Israel, Irlanda, Norvegia, Bulgaria, Feroe, Muntenegru, Estonia

Urna 5: Cipru, Letonia, Armenia, Finlanda, Belarus, Macedonia, Azerbaijan, Lituania, Moldova

Urna 6: Kazahstan, Luxemburg, Liechtenstein, Georgia, Malta, San Marino, Andorra.

Selecționerul Anghel Iordănescu a dezvăluit care ar fi grupa ideală pentru "tricolori", însă e convins că România nu va fi atât de norocoasă la tragerea la sorți de la Palatul Konstantin.

"Am făcut câteva calcule, am câteva echipe cu care n-aș vrea să cădem în grupă. O grupă care am analizat-o ar fi una cu România, Slovacia, Irlanda de Nord, Bulgaria, Moldova și San Marino. Aceasta ar fi o grupă pe care eu o consider perfectă. Cu siguranță nu vom cădea în această grupă așa ca n-are rost sa mai fac calcule, să mai fac socoteli. Echipa noastră națională trebuie să se califice și la CE din Franța, și la CM din 2018" a declarat selecționerul înainte de a decola spre Rusia.

Iordănescu a recunoscut că echipa noastră națională nu merită poziția pe care se află în clasamentul FIFA însă trebuie să profite de contextul favorabil.

Preliminariile Cupei Mondiale din 2018 vor începe în septembrie 2016 şi se vor încheia în noiembrie 2017. Meciurile vor fi transmise în direct şi ÎN EXCLUSIVITATE în România de Digi Sport.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri