România-Grecia. „Generația de aur” susține echipa lui Victor Pițurcă

Data publicării:
hagi digi

„Ar fi un lucru nemaipomenit să revenim în elită fotbalului şi elita fotbalului este la campionatul mondial”, spune Gică Popescu.

„Totul se câștigă colectiv, trebuie să lucreze ca o echipa, tupeu mult”, subliniază Gică Hagi în timp ce Gabi Balint spune: „Ne e dor de un mondial, şi mie mi-e dor şi nu e orice mondial, joci în Brazilia ţară, care a dat sau dă cel mai spectaculos fotbal din lume”.

Tot noiembrie, dar acum 24 de ani. Atunci s-a născut Generaţia de Aur, şi tot după un meci decisiv pentru calificarea la Mondiale. Nu era Grecia, ci Danemarca, iar tricolorii porneau, ca şi astăzi, cu şansa a două. Gheorghe Hagi povesteşte cât de montaţi au intrat jucătorii atunci pe teren - la fel ar trebui să facă şi actualii jucători, după înfrângerea din Grecia.

„Nu ne-am împăcat cu gândul că ne au bătut atât de net la ei şi noi convinşi că o să-i batem. Chiar dacă am luat repede gol, am revenit şi am marcat trei”, povestește Hagi. România a câştigat cu 3 la 1. Gabi Balint a marcat de două ori, iar tricolorii au mers să scrie istorie la Campionatul Mondial din Italia, în 1990.

„Știi ce e frumos pentru un fotbalist? Că întotdeauna se pomeneşte numele tău dacă ai reuşit să înscrii un gol important şi mi s-a întâmplat să reuşesc câteva goluri, și cele cu Danemarca, ce ne-au adus această calificare la mondial”, subliniază Gabi Balint.

A urmat cea mai frumoasă amintire a naţionalei, Campionatul Mondial din 1994 şi meciul de referinţă pentru întreg fotbalul românesc - victoria cu Argentina. Ilie Dumitrescu a fost eroul acelei partide.

Generaţia de Aur nu a adus trofee în România, ci multă bucurie. Calificările au venit pe bandă rulantă, iar actuala echipa are şansă să le calce pe urmă, dacă trece de Grecia în această seară.

Jucători de valoarea lui Hagi, Ilie Dumitrescu, Gică Popescu sau Răducioiu nu mai sunt în actuală echipa. Echipa lui Piţurcă are însă atuurile ei. Şi aşteptăm cu toţii să le pună în valoare.

„Am jucat trei mondiale , eu cred că este foarte important acum să fie un tot unitar, un grup puternic şi să creadă unul în celălalt. Eu am încredere în forţa acestei echipei şi în Piţurcă”, subliniază Ilie Dumitrescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri