TENIS. Victor Hănescu s-a calificat în turul doi al turneului BRD Năstase-Țiriac Trophy

Data publicării:
VICTOR HANESCU-Mediafax Foto-Andreea Alexandru

Cel mai bun jucător român al momentului şi singurul rămas pe tabloul principal a avut nevoie de o oră şi 25 de minute pentru a se impune în faţa numărului 109 mondial, Matthias Bachinger, cu scorul de 6-4, 6-3. 

Pentru calificarea în turul secund, Hănescu şi-a asigurat 20 de puncte ATP şi un cec în valoare de 7.100 de euro.

În meciul următor, românul îl va întâlni pe rusul Mihail Iujnîi (locul 30 ATP și cap de serie numărul 4), care evoluează direct în această fază a competiţiei.

"Am mai jucat cu Iujnîi, e un jucător bun, tenace care a stat constant în top, dar nu l-am mai întâlnit de multă vreme. El se mai enervează, îşi dă cu racheta în cap şi sper să-şi spargă iar capul. Trebuie să se întâmple ceva foarte grav pentru ca eu să mă enervez, pentru că o fac destul de greu. Îmi doream mult să câştig azi şi sper ca acest meci să mă ajute. Nu am mai câștigat aici de şase ani, lucrurile nu se legau, veneam din America de pe ciment şi adaptarea nu era uşoară", a declarat Hănescu.

Alţi doi favoriţi, Gael Monfils şi Florian Mayer, au debutat şi ei cu dreptul la turneul de la Arenele BNR. Francezul l-a învins fără probleme pe italianul Filippo Volandri, cu 6-4, 6-2, iar germanul a trecut fără emoţii de un alt italian, Flavio Cipolla, scor 6-0, 7-6.

În competiţia de dublu, Marius Copil şi Gael Monfils au fost eliminaţi încă din primul tur. Cu toate că şi-au adjudecat cu 7-5 primul set al confruntării cu Andreas Seppi şi Viktor Toricki, dublul româno-francez nu a putut menţine ritmul. Au cedat setul secund cu 3-6, iar în super-tiebreak au fost învinşi cu 9-11.   

Meciurile turneului de la Arenele Bucureşti sunt transmise de DigiSport 2.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri