Ministrul Sportului: Mi-e greu să înțeleg cum și în ce condiții, asumându-și responsabilitatea totală, cluburile au cazuri de Covid

Data actualizării: Data publicării:
soccer ball with medical mask in the stadium. All event of soccer pause break. covid-19 spreading outbreak
FOTO: Getty Images

Coronavirusul amână încă patru meciuri din Liga 1 de fotbal. Inclusiv o partidă a liderului campionatului, CFR Cluj. Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat programul etapelor patru și cinci din play-off, respectiv cinci și șase din play-out. 

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului: "În faza inițială, când am descris modul în care să se reînceapă antrenamentele și competițiile, acești oameni erau negativi.

Odată cu relaxarea măsurilor și dorința lor de a părăsi cantonamentele, s-a lăsat garda jos și avem două cazuri. Mi-e greu să înțeleg cum și în ce condiții, asumându-și responsabilitatea totală, cluburile au cazuri de Covid. Sper să nu se mai întâmple, să trateze cu seriozitate ce s-a întâmplat. Pentru că sunt greșeli. La testele inițiale erau negativi. S-au pozitivat ulterior.

Și-au dorit foarte mult cluburile, au făcut apel la autorități în a le permite să părăsească aceste cantonamente. Unii au făcut-o înaintea deciziei autorităților și avem situații în care au contactat virusul. El nu face diferența. Să nu-și închipuie cineva că sportivul e protejat față de omul simplu.

Acești oameni, împreună, sunt o comunitate de 600-700 persoane care au contact direct. Nu mai există restricții legate de distanțare, fotbalul înseamnă contact, efort, tot ce înseamnă risc epidemiologic ridicat. În aceste competiții, într-o lună, se vor întâlni unii cu alții. Cluburile trebuie să înțeleagă și să respecte ceea ce autoritățile au descris în acele norme care să le reglementeze activitățile".

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri