VIDEO. Steaua, campioana Ligii 1. Reacții după ce al 26-lea titlu ajunge în vitrina clubului

Data publicării:
11252493 1107367365945955 5725618646167201444 n

Actualizare 23:50 Steliştii au sărbătorit alături de suporteri câştigarea titlului cu numărul 26. Au avut la Iaşi mai mulţi fani în tribune decât în meciurile de-acasă, de pe Arena Naţională.

„A fost un campionat cu multe suferințe și cred că bucuria este enormă. Și rezultatul de la Târgu Mureș ne-a ajutat astăzi”, a recunoscut Costel Gâlcă. „Au fost câteva minute de prelungire la Târgu Mureș mai mult ca la noi. (Au fost ani?) Ani, nu știu, dar ore, da”, a mărturisit antrenorul campioanei.

Liviu Ciobotariu, antrenor ASA Tg Mureş: „Pentru mine e cea mai tristă seară pe care am avut-o în cariera de jucător sau antrenor”.

Raul Rusescu, Steaua: „Suntem fericiți, suntem epuizați, suntem mândri, nu am cuvinte să descriu ce se întâmplă în sufletul meu și al colegilor mei în momentul ăsta”.

Andrei Prepeliță, Steaua: „E bine că la final ne-am bucurat și am câștigat încă un campionat”.

Roş-albaştrii n-au uitat să-şi ironizeze rivalii la titlu. Au cântat piesa pe care N'Doye le-a dedicat-o după ce i-a învins în meciul direct: „Avioane de hârtie”.

Titlul n-ar fi ajuns însă în vitrina Stelei fără ajutorul Oţelului.

Gabi Tamaș, Steaua: „Mă bucur pentru Oțelul, că a arătat că sunt o echipă bună, jucători foarte talentați, asta au demonstrat și cu noi, ne-au bătut și pe noi, i-au bătut și pe cei de la ASA”.

Costel Gâlcă a salutat şi el galeria: antrenorul are şanse mari să ia trei trofee la prima experienţă ca principal. Şanse de a rămâne pe banca Stelei şi din sezonul viitor sunt însă minime.

Costel Gâlcă: „Eu am spus că sunt dispus să discut cu clubul, acum clubul este cel care decide”.

Steliştii pot realiza duminică o triplă istorică, dacă se impun şi în faţa lui U Cluj în finala Cupei României.


Actualizare 23:00  „Campionatul a fost câştigat pe teren. Ne-au ajutat şi ultimele două rezultate, de la Giurgiu şi Tg. Mureş, însă a fost un campionat cu multă suferinţă şi bucuria este enormă. Jucătorii au muncit enorm ca să realizeze acest lucru. Veneam după multe rezultate negative în retur şi ne bucurăm mult pentru acest titlu", a declarat Constantin Gâlcă, tehnicianul roş-albaştrilor, la finalul partidei.

FOTO: digisport.ro

Steliştii au fost nevoiţi să aştepte pe teren deznodământul meciului de la Tg. Mureş pentru a afla dacă îşi păstrează titlul, iar Gâlcă recunoaşte că aşteptarea a fost dificilă: „Au fost nişte minute enorme. Au trecut foarte greu”.

Detalii, pe digisport.ro


 Actualizare 22.30: Finanțatorul Stelei a anunțat, după câștigarea campionatului, că antrenorului Costel Gâlcă i s-a încheiat contractul.

E o bucurie foarte mare. Facem cinci-şase transferuri pentru Champions League. Mirel Rădoi va fi antrenorul Stelei. Gâlcă şi-a încheiat contractul, îi mulţumim foarte mult pentru ceea ce a făcut la Steaua. Gâlcă are ofertă din Arabia şi am înţeles că a şi negociat cu o echipă de acolo. Am câştigat titlul împreună”, a declarat George Becali, potrivit Mediafax.


Actualizare 22.00: Partida dintre CSMS Iași și Steaua s-a încheiat la egalitate, scor 0-0. În cealaltă partidă, ASA Târgu Mureș a fost învinsă acasă de Oțelul Galați, scor 1-2. Gălățenii au înscris golul victoriei în ultimul minut.

Înaintea acestor partide, Steaua avea un avans de două puncte. Roș-albaștrii au câștigat al treilea campionat consecutiv, la o diferență de 3 puncte. Este al 26-lea titlu din istoria clubului din Ghencea.

Steaua a câştigat titlul, fără a se impune însă în meciul decisiv de la Iaşi. Adi Popa a semnat singura mare ocazie a roş-albaştrilor în prima repriză: a lovit bara.

În celălalt meci, lucrurile păreau să stea bine pentru ASA Târgu Mureş, care a condus la pauza jocului cu Oţelul cu 1 la 0, prin golul marcat din penalty de Gabi Mureşan.

La Iaşi, Steaua s-a chinuit în zadar şi în repriza a doua. Adi Popa a încercat un şut de la distanţă, dar n-a găsit ţinta. Iancu şi Stanciu nu l-au putut învinge nici ei pe Caparco, iar rezultatul final a fost 0 la 0.

Oţelul a fost însă în mare formă: Tudorie a egalat la Târgu Mureş, din centrarea lui Florin Cernat.

ASA a avut două şanse uriaşe de a marca golul care i-ar fi adus titlul. Voiculeţ n-a găsit poarta din doar câţiva metri. Gabi Mureşan a tras tare în al treilea minut al prelungirilor, dar Abraham a respins. La ultima fază, Oţelul a făcut 2 la 1 prin Tavares şi a trimis titlul în curtea Stelei.  


Actualizare 20.55: Pauză la Iași și la Târgu Mureș. ASA conduce cu 1-0 pe Oțelul Galați, grație golului înscris de Mureșan în minutul 39 din penalti. În Copou, scorul este 0-0. La aceste scoruri, ASA Târgu Mureș este campioană.


De la ora 20:00, în direct la Digi Sport 1, Steaua joacă la Iași, cu CSMS, în cel mai important meci al sezonului pentru roș-albaștri.

Dacă bate la Iași, Steaua este campioană pentru a treia oară consecutiv în Liga 1, indiferent de rezultatul duelului dintre ASA Târgu Mureș și Oțelul Galați.

O înfrângere ar putea echivala cu un dezastru pentru Steaua, care are nevoie de un pas greșit al lui ASA, pentru a încheia campionatul pe primul loc.

Cel mai probabil, Nicolo Napoli se va baza pe al treilea portar, Nicușor Grecu, Caparco fiind incert pentru meciul de joi seara, din cauza unei accidentări.

Costel Gâlcă are și el probleme la mijlocul terenului. Bourceanu și Prepeliță sunt suspendați, după ce au văzut cartonașul roșu în etapa trecută, în meciul cu FC Botoșani, scor 2-0.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri