Meciul Steaua-Dinamo, întrerupt după ce fanii au aruncat torțe pe teren. Jandarmeria a anunțat că au fost întocmite 10 dosare penale

Data actualizării: Data publicării:
dinamo steaua
Meciul Dinamo - Steaua a fost întrerupt câteva minute, din cauza fanilor. FOTO: Inquam Photos/ Bogdan-Ioan Buda

Meciul Dinamo - Steaua a fost întrerupt câteva minute, luni seară, după ce fanii au aruncat torţe pe teren, iar Jandarmeria Bucureşti a anunţat că au fost întocmite 10 acte de sesizare a organelor de urmărire penală şi 23 de sancţiuni contravenţionale, potrivit News.ro.

În minutul 50, Arena Naţională a fost învăluită în fum, după ce fanii ambelor echipe au aruncat torţe în teren.

Arbitrul Bogdan Dumitrache a ordonat oprirea meciului.

După aproximativ 8 minute, meciul s-a reluat.

10 dosare penale

Jandarmeria Bucureşti a anunţat, luni, că, cu ocazia meciului Dinamo - Steaua, din Liga II, au fost întocmite 10 acte de sesizare a organelor de urmărire penală şi 23 de sancţiuni contravenţionale.

Au fost întocmite 10 acte de sesizare a organelor de urmărire penală, astfel:

- 7 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materialelor explozive;

- 2 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri;

- un act de sesizare în conformitate cu prevederile art. 372 Cod Penal (portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase).

De asemenea, au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, astfel:

-  5 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive;

- 18 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu predederile Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Totodată, au fost aplicate 14 sancţiuni complementare privind interzicerea accesului la competiţiile sportive pe o perioadă cuprinsă între șase luni şi un an.

Meciul de pe Arena Naţională a început la ora 20.30 şi contează pentru etapa a noua din play-off-ul ligii secunde.

Dinamo Bucureşti a învins-o pe CSA Steaua Bucureşti

Dinamo Bucureşti a învins-o pe CSA Steaua Bucureşti cu scorul de 3-0 (0-0), luni seara, pe Arena Naţională.

Dinamo s-a impus prin golurile marcate de Deniz Giafer (77) şi Lamine Ghezali (90+4, 90+9 - penalty) şi mai speră la promovarea directă în Superligă.

Echipa antrenată de Ovidiu Burcă a dominat jocul şi a avut prima ocazie în min. 25, când Ahmed Bani a centrat, Ghezali a reluat spre poartă, dar David Dincă a respins. Gazdele au avut alte două ocazii în finalei primei părţi, când Răzvan Patriche a reluat în bară după un corner (42), iar şutul lui David Irimia (45), din 7 metri, a fost respins de Dincă.

În debutul reprizei secunde, jocul a fost întrerupt circa şase minute (min. 52-58), din cauza fumului produs de torţele şi fumigenele aruncate pe teren din peluza echipei Steaua.

Steaua putea deschide scorul în min. 74, când bulgarul Ciunciukov a reluat spectaculos cu capul din centrarea lui Drăghici, dar Dujmovic a apărat.

Dinamo a deschis scorul în min. 77, când fundaşul Deniz Giafer a reluat în plasă mingea respinsă de Dincă la şutul lui Alex Pop. Gazdele au mai ratat o ocazie prin Ghezali (83), care a şutat peste poartă din marginea careului.

Dinamo şi-a dublat avantajul în min. 90+4, când De Moura a lansat un contraatac, iar Ghezali a marcat după ce a combinat cu Bani. Ghezali a închis tabela (90+9), dintr-un penalty, după ce Florescu a fost faultat de Adrian Ilie.

Mingea de joc a fost adusă cu drona.

Dinamo şi Oţelul Galaţi sunt la egalitate de puncte, 46, dar Oţelul are un joc mai puţin, pe care îl va disputa marţi, în deplasare, cu Gloria Buzău (19:00).

În ultima etapă din play-off (21 mai), Dinamo va juca în deplasare cu Politehnica Iaşi, iar Oţelul acasă cu Unirea Dej.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri