Miza uriașă a finalei AO dintre Simona Halep și Caroline Wozniacki

Data actualizării: Data publicării:
halep wozniacki

Simona Halep - Caroline Wozniacki, finala Australian Open 2018. Ultimul meci de la primul turneu de Grand Slam al anului va avea o miză uriașă pentru ambele sportive, care vor încerca fiecare să cucerească primul trofeu de Grand Slam din carieră. Miza este cu atât mai mare cu cât se va disputa și numărul 1 mondial. 

SIMONA HALEP - CAROLINE WOZNIACKI, finala AUSTRALIAN OPEN 2018

Citește și: Prima reacție a Simonei Halep după calificarea în finala de la Melbourne

CTP: Vom vedea un meci straniu între nou-născuta atacantă Halep și Wozniacki

„Faceți plecăciuni! Ce meci, ce roller coaster!”. Presa internațională, despre „thrillerul” Halep-Kerber la Australian Open

Bătălia dintre numărul 1 și numărul 2 mondial se va da sâmbătă, de la 10:30, pe arena Rod Laver de la Australian Open. Ambele sportive au nevoie de victorie pentru a-și duce cariera pe noi culmi, așa că este de așteptat la finala să fie una spectaculoasă și nelipsită de momente tensionate pentru spectatori. De altfel, diferența între ele în clasamentul WTA este de doar 330 de puncte în avantajul Simonei Halep.

În schimb, Caroline Wozniacki conduce la scorul întâlnirilor dintre cele două, având patru victorii în cele șase partide jucate contra Simonei Halep. Ultima dată, cele două s-au întâlnit la Turneul Campioanelor de la Singapore, unde Wozniacki s-a impus fără prea mult efort, în două seturi, câștigate cu scorul 6-0, 6-2. Pe teren hard, cele două sunt la egalitate, fiecare având două victorii și două înfrângeri.

Va fi o finală care va intra în istorie din mai multe motive: în primul rând, de 38 de ani, în finala de la Australian Open nu s-a întâmplat să ajungă două sportive care nu au cel puțin un titlu de Grand Slam. În al doilea rând, duelul dintre cele mai bune tenismene din lume, la momentul actual, va ține cu siguranță cu sufletul la gură milioane de oameni. 

Anul trecut, Halep a fost eliminată de americanca Shelby Rogers, cu 6-3, 6-1, în primul tur la Australian Open. Anterior, cea mai bună performanţă a Simonei Halep la Melbourne era calificarea în sferturi, în 2014 (înfrângere în faţa sportivei slovace Dominika Cibulkova) şi 2015 (eliminată de rusoaica Ekaterina Makarova).

Sportiva română a mai jucat în ultimul act al unui turneu "major" la French Open, în 2014 şi 2017.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri