MECI ISTORIC. SIMONA HALEP E ÎN FINALĂ LA AUSTRALIAN OPEN!

Data actualizării: Data publicării:
2018 Australian Open - Day 11
Foto: Guliver/Getty Images

Simona Halep s-a calificat, joi, în finala de la Australian Open. Este o premieră pentru tenisul românesc și o șansă pentru Simona de atinge un nou vârf în carieră: visul de a câștiga un prim titlu de Grand Slam. Meciul a fost precedat de o altă partidă cu miză pentru Simona Halep: cealaltă semifinală, dintre Elise Mertens și Caroline Wozniacki. Sportiva daneză este cea care îi va fi adversară în finală și este, de altfel, cea care îi amenință acum Simonei poziția de lider mondial.  

Rogers Cup Montreal - Day 6
Foto: Guliver/GettyImages

SIMONA HALEP - CAROLINE WOZNIACKI, finala AUSTRALIAN OPEN 2018

ACTUALIZARE 15:20  Simona Halep, la conferința de presă: „Am avut două momente în care m-am gândit că gata, s-a terminat. Nu mai

aveam deloc putere”. Citiți detalii aici.

ACTUALIZARE 9:50 „Tremur acum, sunt foarte emoționată. Sunt foarte bucuroasă că am rezistat și am câștigat meciul”, a spus Simona Halep imediat după câștigarea unei partide istorice. Citiți aici declarația ei.

Finala cu daneza Carolina Woizniacki va avea loc sâmbătă, de la ora 10:30, ora României. Casele de pariuri o dau favorită pe Simona Halep.

Citiți și:  CTP: Vom vedea un meci straniu între nou-născuta atacantă Halep și Wozniacki

ACTUALIZARE 9:41 Simona Halep e în finală la Australian Open, după un meci al nervilor tari, care a durat 2 ore și 22 de minute! A fost 6-3, 4-6 și 9-7 în decisiv.

FOTOGALERIE. Halep vs Kerber, o încleștare a nervilor tari

Citiți și: „Faceți plecăciuni! Ce meci, ce roller coaster!”. Presa internațională, despre „thrillerul” Halep-Kerber la Australian Open

ACTUALIZARE 9:35. Este 8-7 pentru Halep în decisiv.

ACTUALIZARE 9:31. Se repetă oare meciul istoric Halep-Davis, din turul al treilea? Este din nou egalitate, 7-7, în decisiv.

ACTUALIZARE 9:27 Speranțele renasc: Este 7-6 pentru Halep în decisiv.

ACTUALIZARE 9:24. Halep egalează 6-6!

ACTUALIZARE 9:18 Este 6-5 pentru Kerber. Simona trece prin momente foarte grele. Angelique face break-ul şi va servi pentru meci.

ACTUALIZARE 9:15 Din nou egalitate: 5-5, în decisiv.

ACTUALIZARE 9:07. Kerber recuperează. Este 5-4 pentru Simona în decisiv.

ACTUALIZARE 9:03 Pentru prima dată în setul decisiv, Simona reușește să se distanțeze: 5-3

ACTUALIZARE 8:55 Egalitate 3-3 în decisiv.

ACTUALIZARE 8:50 Din nou situație de egalitate în decisiv: 2-2.

ACTUALIZARE 8:45. Este 1-1 în decisiv.

ACTUALIZARE 8:30 Angelique Kerber egalează situația la seturi. Câștigă setul al doilea cu 6 la 4. Se intră în decisiv.

ACTUALIZARE 8:20 Simiona Halep a câștigat primul set cu 6-3. În setul al doilea, jocul este strâns, în acest moment scorul fiind 4-4.

Citiți și:  „Luptă până la moarte”. Ce scrie Australian Open despre duelul spectaculos dintre Halep și Kerber

„Concentrează-te și ținte-ți gura!”. Mesajul transmis de Darren Cahill, din tribună, Simonei Halep

Ilie Năstase: Pentru Simona e meciul carierei

ACTUALIZARE 7:00. Partida dintre Caroline Wozniacki și Elise Mertens s-a încheiat cu victoria danezei, după ce a intrat în tie-break în setul al doilea 6-3, 7-6 (2). Wozniacki o va întâlni în finală pe învingătoarea partidei dintre Simona Halep și Angelique Kerber. De altfel, Wozniacki a declarat la finalul meciului că e bine să fii prima calificată în finală și că va urmări cealaltă semifinală.

Woznaicki s-a impus după un meci care a durat o oră şi 37 şi minute. Daneza, în vârstă de 27 de ani, a mai jucat de două ori în finala unui grand slam, la US Open, în 2009 şi 2014.

Citiți și: Miza uriașă a finalei AO dintre Simona Halep și Caroline Wozniacki


Simona Halep, locul I WTA, va evolua, joi, după ora 07:00, cu germana Angelique Kerber, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 21, în semifinalele Australian Open. Această întâlnire este a treia pe Rod Laver Arena. Ziua va fi deschisă, la ora 02.00, de un meci de dublu mixt. Va urma apoi, nu înainte de ora 05:00, cealaltă semifinală, în care se vor întâlni daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, şi jucătoarea belgiană Elise Mertens, locul 37 WTA, scrie News.ro.

LIVE TEXT, AICI

Ce șanse are Simona să păstreze titlul de lider mondial WTA

Șansele Simonei de a rămâne lider mondial depind și de rezultatul meciului dintre Wozniacki și Mertens. Dacă învinge Mertens, Simona își păstrează locul, chiar dacă pierde în fața lui Kerber. Dacă daneza - fost nr. 1 în urmă cu șapte ani - se califică în finală, atunci singura șansă a Simonei de a rămâne pe locul 1 este câștigarea titlului la Australian Open.

Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat pentru prima dată în semifinalele Australian Open, după ce a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-3, 6-2, în 72 de minute, pe sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6.

În penultimul act al competiției de la Melbourne, Halep va evolua cu sportiva germană Angelique Kerber, care a trecut, tot miercuri, cu scorul de 6-1, 6-2, în 51 de minute, pe americanca Madison Keys, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 17.  Kerber este pentru a doua oară în penultimul act la Melbourne, după ce a câştigat ediţia din 2016. În acelaşi an, Kerber s-a impus şi la US Open.

Potrivit digisport.ro, Halep şi Kerber s-au întâlnit de nouă ori până în prezent, scorul fiind 5-4 în favoarea lui Kerber. Însă ultimele lor meciuri au avut loc în 2016. În acel an, ele au jucat cinci partide, din care Kerber a câştigat patru.

Anul trecut, Halep a fost eliminată de americanca Shelby Rogers, cu 6-3, 6-1, în primul tur la Australian Open. Anterior, cea mai bună performanţă a Simonei Halep la Melbourne era calificarea în sferturi, în 2014 (înfrângere în faţa sportivei slovace Dominika Cibulkova) şi 2015 (eliminată de rusoaica Ekaterina Makarova).

Simona Halep a atins acum faza semifinalelor la toate turneele de grand slam. Ea a mai jucat în penultimul act al unui turneu major la French Open (2014 şi 2017), la Wimbledon (2014) şi la US Open (2015).  Are ocazia să ajungă acum în ultimul act la al doilea turneu de Grand Slam, după ce în anii trecuţi a făcut două finale la Roland Garros. 

Ce spune Halep despre semifinala cu Kerber

Simona Halep se aşteaptă la un meci lung cu germana Angelique Kerber, în semifinalele Australian Open.

Sigur o să fie al doilea maraton al acestui turneu. Dar sunt obişnuită cu asta. O ştiu destul de bine (n.r. - pe Kerber), îi place aici. Dar şi mie a început să îmi placă acest turneu, după ce am pierdut doi ani la rând în primul tur”, a declarat Halep, care a jucat trei ore şi 45 de minute în turul al treilea, cu americanca Lauren Davis.

„Kerber e o jucătoare care nu poate fi bătută așa cum a fost bătută Pliskova, pentru că are o deplasare comparabilă cu a Simonei. Va fi un meci lung, atât fizic, cât și tactic, dar am mare încredere în starea fizică a Simonei din acest moment. E dată de acel meci cu Lauren Davis.  Simona e în vârful ei fizic și psihic din întreaga carieră, poate să învingă pe oricine, asta nu înseamnă că va fi ușor meciul ce urmează, dimpotrivă, va fi cel mai greu meci al ei de la Australian Open”, a declarat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Şi Kerber se aşteaptă la o partidă lungă cu Halep. „Cred că va fi un meci lung, cu schimburi lungi de mingi. Am jucat împotriva ei de multe ori şi întotdeauna a fost greu şi strâns”, a afirmat Kerber.

Liderul mondial Simona Halep nu a pierdut încă vreun meci în acest an. Însă în aceeaşi situaţie este şi adversara sa din penultimul act, Angelique Kerber. Ambele jucătoare au câştigat pe linie în acest sezon, trecându-şi în palmares şi câte un titlu. Simona s-a impus la Shenzhen, în timp ce sportiva din Germania a cucerit trofeul la Sydney, reamintește digisport.ro.

De altfel, dintre toate cele patru semifinaliste de la Melbourne numai Caroline Wozniacki e cea care a simţit gusutul înfrângerii în 2018, în finala de la Auckland. Daneza a fost învinsă în două seturi, scor 4-6, 6-7, de Julia Goerges, din Germania.

Tabloul celor mai bune patru jucătoare de la această ediţie de la Australian Open este completat de Elise Mertens. Belgianca de 22 de ani, debutantă pe tabloul principal la primul Grand Slam al sezonului, are la rândul său un parcurs fără greşeală în 2018. Tot 10 victorii, la fel ca Halep, şi un titlu, la Hobart, unde a trecut în finală de Mihaela Buzărnescu.

Dacă Wozniacki (27 de ani) e singura dintre cele patru fără trofeu în acest an, Mertens (22 de ani) e singura care nu s-a aflat pe primul loc în clasamentul mondial, iar Kerber (30 de ani) e singura care a câştigat cel puţin un titlu de Grand Slam în carieră.

Transformarea lui Kerber. Îl are ca antrenor pe fostul tehnician al Simonei

Angelique Kerber a suferit în ultimele luni o metamorfoză incredibilă. Adversara Simonei Halep din semifinalele Australian Open a avut un 2017 de coşmar, însă acum a revenit la forma care a consacrat-o.

Fost lider în clasamentul WTA, Kerber a trecut prin momente teribile anul trecut. Jocul nu i-a mers niciun moment şi, de pe locul 1 WTA, a coborât în câteva luni în afara TOP 20. Mai mult, Kerber pierduse 6 din ultimele 7 partide în 2017, aşa că puţini mizau pe un reviriment al nemţoaicei.

În noiembrie, ea a renunţat la antrenorul Torben Beltz, angajându-l pe Wim Fissette, fostul tehnician al Simonei Halep. Efectul a fost imediat, în 2018 Angelique practicând un joc în multe momente dezarmant pentru adversare. A disputat deja 14 meciuri luna aceasta, impunându-se în toate.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. digi24.ro Vezi politica de confidenţialitate
cmp_level, prv_level, m2digi24ro, stickyCookie
Studiu de Audienţă și Trafic Internet (prin CXENSE) brat.ro
cX_S, cX_P, cX_T
Google IDE google.com Vezi politica de confidenţialitate
IDE
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google Analytics google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utm, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Facebook facebook.com Vezi politica de confidenţialitate
a11y, act, csm, P, presence, s, x-referer, xs, dpr, datr, fr, c_user
Youtube youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
GED_PLAYLIST_ACTIVITY,APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide
Twitter twitter.com Vezi politica de confidenţialitate
_twitter_sess, auth_token, lang, twid, eu_cn, personalization_id, syndication_guest_id, tfw_exp
Instagram instagram.com Vezi politica de confidenţialitate
csrftoken, ds_user_id, ig_did, ig_cb, mcd, mid, rur, shbid, shbts, urlgen
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
CXENSE cxense.com Vezi politica de confidenţialitate
gcks, gckp, _cX_segmentInfo, cx_profile_timeout, cx_profile_data
Google DFP google.com Vezi politica de confidenţialitate
__gads, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced
Trimite
Vezi politica de confidențialitate