Sari la conținut

Ilie Năstase: Problema e că de acum toate vor s-o bată pe Simona

Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat că Simona Halep a reuşit să devină liderul WTA după ce şi-a îmbunătăţit serviciul şi a fost mai agresivă, adaugând că de acum toate celelalte jucătoare vor dori s-o învingă pe sportiva din Constanţa.

Previews-2012 Laureus World Sports Awards

Foto: Gulliver/Getty Images

"Am spus mereu că va deveni numărul 1 când va veni momentul. Cred că şi-a îmbunătăţit serviciul al doilea şi a fost mai agresivă. Pentru tenis este mult, este un ciclu acum şi în viitor şi băieţii se vor ridica la nivelul fetelor. Problema e că de acum toate vor s-o bată pe ea. Pavel e foarte bine că a venit, pentru că vorbeşte româneşte, e mai aproape de ea, se cunosc de mai mult timp", a spus Năstase, la Digi Sport.

Simona Halep va urca începând de luni, pentru prima dată în carieră, pe locul 1 WTA, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, în semifinalele China Open. Halep devine prima româncă lider mondial în tenis, al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974, şi a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, în istoria de 44 de ani a WTA.

Pe aceeași temă