România semnează în premieră la Seul un acord bilateral de cooperare în domeniul apărării

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
acord semnat aparare romania coreea
sursa: Facebook / Angel Tîlvăr

Un acord de cooperare militară a fost semnat, marţi, de ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, şi omologul său coreean, Shin Wonsik, la Seul. Este primul document de acest fel încheiat între cele două părţi.

Acordul a fost semnat la Palatul Prezidenţial din Seul, în prezenţa preşedinţilor celor două ţări, Klaus Iohannis, respectiv Yoon Suk Yeol, relatează Agerpres.

"Acordul de cooperare româno-coreeană în domeniul apărării va oferi oportunităţi în beneficiul ambelor state, mai ales în ceea ce priveşte transferul de tehnologie şi adaptarea armatelor noastre la provocările viitorului", a declarat Angel Tîlvăr, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Referitor la semnarea acordului de cooperare militară, ministrul Tîlvăr a subliniat că, din regiunea Indo-Pacifică, Republica Coreea a fost primul stat cu care România a încheiat, în 2008, un Parteneriat Strategic.

"Sunt convins că acest acord va oferi o bază solidă pentru cooperarea noastră viitoare în domeniul apărării, în beneficiul ambelor state. Cred că există o varietate de domenii şi proiecte de interes pentru România şi Republica Coreea, mai ales în ceea ce priveşte transferul de tehnologie şi adaptarea armatelor noastre la provocările viitorului", a transmis ministrul Tîlvăr.

Acordul reprezintă un pas important în dezvoltarea relaţiilor bilaterale în domeniul apărării, deschizând noi oportunităţi de colaborare în domenii precum educaţia militară, instruirea în comun a personalului, medicina militară, cercetarea şi dezvoltarea, precum şi industria de apărare.