Galerie Foto Serena Williams a primit „Oscarul pentru modă”, fiind desemnată „Fashion Icon”

Data publicării:
serena williams fashion icon
Serena Williams a primit premiul „Fashion Icon CFDA 2023”. Sursa foto: Profimedia Images

Legenda tenisului Serena Williams a fost desemnată un simbol al modei – „Fashion Icon” - de către Consiliul Creatorilor de Modă din America (CFDA). Distincția este echivalentă cu Oscarul în modă și o plasează pe titrata tenismenă într-o companie selectă cu alte celebrități premiate de CFDA, ca Beyoncé, Rihanna sau Zendaya, transmite BBC.

Organizația i-a acordat titlul „Fashion Icon”, Serenei Williams, luni seară, la o ceremonie ce a avut loc la New York.

„Am explorat moda și stilul ca o modalitate de a mă distinge”, a spus Williams publicului. „În multe feluri, pentru mine, terenurile de tenis au devenit podiumuri de defilare”.

Williams este primul sportiv care a câștigat prestigiosul titlu. Premiile anterioare includ nume ca Beyoncé, Zendaya și Rihanna.

De 23 de ori campioană de Grand Slam la simplu, Serena a defilat pe covorul roșu de la Muzeul American de Istorie Naturală, purtând o rochie de paiete neagră, concepută special pentru ea de președintele CFDA, Thom Browne.

Echivalentul nopții Oscar din industria modei, Williams a primit premiul „Fashion Icon CFDA 2023”, care i-a fost înmânat de către nimeni alta decât Kim Kardashian.

Anne Hathaway / sursa foto: Profimedia Images
Anne Hathaway / sursa foto: Profimedia Images

Printre cei prezenți la ceremonie s-au numărat actrițele Anne Hathaway, Gwyneth Paltrow și Demi Moore, cântăreața Mary J Blige și modelul Winnie Harlow.

În discursul său de acceptare a premiului, Williams a vorbit despre dragostea ei pentru modă și despre rolul acesteia pe terenul de tenis.

„Am conceput fuste din denim și am purtat tutu și body-uri violet și mi-am pus mărgele în păr și mi-am făcut împletituri din șuvițele de păr”, a spus ea. „A fost într-adevăr doar un fel de a mă distra, pentru mine.”

Williams a studiat moda în timpul carierei sale de jucătoare de tenis, urmând o școală de modă între Grand Slamuri și, în 2018, și-a lansat linia de îmbrăcăminte S by Serena.

În 2019, Williams a spus revistei Essence că hainele ei „reprezintă femei de pretutindeni - mame, fiice și surori invincibile; femei de afaceri și antreprenoare puternice; persoane care sunt excluse de societate și persoane defavorizate; fetițe cu vise nebunești și femei de culoare curajoase”.

Williams, în vârstă de 42 de ani, și-a încheiat cariera profesională de 27 de ani în 2022, la New York, la US Open, deși a spus că „nu mă pensionez” și „șansele (de a reveni) sunt foarte mari”.

Într-un articol din revista Vogue, ea s-a referit la sfârșitul carierei sale drept „evoluție departe de tenis”.

La ceremonia de decernare a premiilor, Williams a mulțumit mai multor persoane, dar a salvat ultima mulțumire pentru mama ei.

„Privind-o cum coase, a creat în mine această creativitate pe care o am și astăzi”, a spus Williams.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri