Camera ascunsă. Doar 29 de dentişti au încheiat contract cu Casa de Asigurări. Tratamentul gratuit, greu de obţinut

Data publicării:
dentist

Primul cabinet dentar are bani pentru tratamente şi locuri disponibile. Numai că problemele apar atunci când discuția ajunge la costul tratamentului. La acest cabinet se pot face plombe, extracții și coronițe.

Prețul pentru tratarea unei carii este de 80 de lei cu reducere, iar cu adeverința de la Casa de Asigurări se aplică o reducere de 20 de lei.

Casa de Asigurări decontează 60% din tratamente şi plăteşte 20 de proceduri stomatologice. De la o simplă consultaţie şi tratamentul cariei, la proteze dentare. Doar copii şi beneficiarii legilor speciale au gratuitate sută la sută. De la dentistul care cere prea mulţi bani, reporterii Digi24 ajung la un alt cabinet unde birocraţia pune piedici tratamentului.

„Încercăm să intrăm în relații contractuale cu Casa, dar încă nu s-a definitivat povestea asta. Mai veniţi într-o lună. Eu îmi doresc să închei contractul”, spune un medic de la cabinet.

Reporterii Digi24 fac o programare la un alt cabinet stomatologic. Medicul dezvăluie însă problemele pe care le au medicii şi pacienţii care vor să se trateze pe baza asiguării de sănătate.

„Eu aproape că am făcut plafonul deja. E cu plafon, nu ca la medicii de familie. Revine extraordinar de puţin. Eu am fost astăzi şi am luat nişte materiale de-o nimica toată aproape trei milioane”, spune medicul.

Din cele câteva cabinete din Bucureşti care sunt în contract cu Casa de Asigurări, unele sunt închise sau nu se află la adresa indicată.

Este o aventură să găsești în București un cabinet dentar care are contract cu Casa de Asigurari. Sunt doar 29 de stomatologi care au încheiat contract din cei 5.000 care lucrează în Capitală. Fondurile mici alocate sunt principalul motiv pentru care nu au făcut contracte. Statul alocă doar patru lei fiecărui român pentru a-și trata problemele dentare.

Bugetul la nivel naţional este de 80 de milioane de lei. Fiecare medic are un plafon de două mii de lei pe lună, în condiţiile în care numai o proteză pentru persoanele peste 65 de ani costă 750 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri