Maternitatea din Rădăuți, închisă. În ultimele trei luni, șase nou-născuți s-au îmbolnăvit în spital

Data publicării:
matern

Acești nou-născuți au contractat în maternitate o infecție cu un microb rezistent, de spital, stafilococ auriu. Din păcate, au facut niște forme care au necesitat internarea lor ulterioară în secția de chirurgie infantilă a Spitalului Județean Suceava”, a declarat, la Digi24, Cătălina Zorescu, directorul adjunct al DSP Suceava.

Potrivit acesteia, în prezent mai sunt internați doar trei copii. „Sunt în curs de tratament, cu evoluție favorabilă”, a precizat Cătălina Zorescu. 

Directorul adjunc al DSP Suceava a mai spus că maternitatea din Rădăuți a fost închisă din cauza „deficiențelor de igienă în rândul personalului”. 

Este o măsură de siguranță care ne permite să desfășurăm toate aceste acțiuni de igienizare, de dezinfecție a spațiilor. Maternitatea va fi redeschisă imediat după ce vom avea rezultatele unor noi teste de salubritate”, a adăugat Cătălina Zorescu.

„În situația de care vorbim trebuie să facem o disociere. E vorba de un număr de copii transferați în ultima săptămână cu infecții tegumentare și care au necesitat tratament în secția de chirurgie pediatrică. Am contabilizat șapte copii la spital”, a declarat, la Digi24, Tiberiu Brădățean, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava.

 „În afară de acești copii, avem 5 sau 6 copii transferați împreună cu mamele odată cu închiderea secției de la spitalul din Rădăuți. Aceștia au fost preluați în secția de neonatologie a Spitalului Județean Suceava și se afla în regim de izolare, plecând de la premisa că au fost contaminați”, a adăugat Tiberiu Brădățean.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri